headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Ecuador

Hier lees je over het vervoer in Ecuador per privé-auto met chauffeur, per bus, binnenlandse vlucht en per trein!


Privé-auto met chauffeur

Ecuador-Private VanHet merendeel van onze reizigers kiest voor een rondreis per privé-auto met chauffeur. Als je houdt van de combinatie ‘comfort, gemak en veel vrijheid’, dan kun je kiezen voor onze bouwstenen per privé-auto met chauffeur. Je kunt heerlijk om je heen kijken, zonder je druk te maken om het chaotische verkeer, de chauffeur vragen om te stoppen wanneer je maar wilt, en ook zelf bepalen hoe laat je wilt vertrekken en hoelang je onderweg wilt genieten van het land en natuur. Alle kosten zoals benzine en overnachtingen & maaltijden voor de chauffeur zijn bij de prijs van deze bouwstenen steeds inbegrepen. De chauffeur van de auto is geen gids en spreekt meestal alleen Spaans. Je kunt ervoor kiezen om een Engels sprekende chauffeur te boeken, de meerkosten zijn 20 euro per persoon/per dag (tot maximaal 3 personen, anders op aanvraag).


Bus

Ecuador-BusesOp een aantal trajecten maken we voor je vervoer door Ecuador gebruik van bussen. Bij de langere trajecten heb je meestal airco en een toilet aan boord. Voor kortere trajecten zijn de bussen eenvoudiger. De bus is een leuke manier om contact te maken met de lokale bevolking en je krijgt onderweg een goede indruk van dit prachtige land.

Het vervoer van en naar het busstation kun je gemakkelijk ter plaatse zelf regelen door een taxi te nemen of te lopen vanaf het hotel.


Trein
Ecuador-train2
Een bijzondere ervaring is de spectaculaire treinreis naar de Devil’s Nose vanuit het plaatsje Alausi. Een treinreis zigzaggend dwars door de Andes, waarbij een spectaculair stukje natuur gecombineerd wordt met een ingenieuze infrastructuur!

Deze treinreis is inbegrepen in onze bouwsteen langs de Highlights van Ecuador!

 

 

 

Binnenlandse vlucht
Ecuador-LAN
Er zijn goede binnenlandse vluchtmogelijkheden binnen Ecuador. Tussen de grotere plaatsen gaat elke dag een vlucht en soms meerdere malen per dag. Het reizen per vliegtuig binnen Ecuador kan je soms een hoop tijd besparen!

De Galapagos eilanden zijn echt alleen per vlucht bereikbaar, er zijn vluchten vanaf Quito en vanaf Guayaquil naar het vliegveld Baltra op de Galapagos.


Boot
Galapagos-Anahi
Op de Galapagos eilanden is de boot het vervoermiddel bij uitstek. Op onze pagina over de Galapagos eilanden lees je meer informatie over de boten!

Bij onze bouwsteen Galapagos eilandhoppen reis je per motorboot van het ene eiland naar het andere eiland, maar slaap je niet aan boord. Bij de cruises vaar je ook per jacht langs de eilanden, maar dan overnacht je ook op deze boot!
Als je bij ons je reis aanvraagtzorgen wij in je reisvoorstel voor het aansluitende vervoer tussen de bouwstenen. Geef zoveel mogelijk je wensen en opmerkingen aan ons door, je kunt bij je aanvraag altijd je voorkeur doorgeven!

Contact
close slider