headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Ecuador rondreis 3: de highlights van Ecuador & Galapagos cruise

Quito - Yacuma - Quito - Bellavista Ecolodge - Cotopaxi - Lasso - Quilotoa - Baños - Rio Bamba - Cuenca - Guayaquil - Galapagos - Guayaquil

24 dagen, 23 nachten

Prijs vanaf € 4165,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador rondreis hoogtepunten Galapagos

Deze complete Ecuador rondreis brengt je langs de hoogtepunten van Ecuador zoals de mooie koloniale stad Quito, de sfeervolle Yacuma Lodge in de jungle, het nevelwoud van Bellavista en een reis per privé-auto met chauffeur langs de Cotopaxi vulkaan,  Baños en Cuenca.

 

Natuurlijk mag een cruise langs de Galapagos eilanden ook niet ontbreken! Je combineert tijdens deze zeer complete rondreis het openbaar vervoer met trajecten per privé-auto met chauffeur. Het reizen per eigen auto met chauffeur is ideaal omdat je onderweg kunt stoppen wanneer je wilt, bijvoorbeeld in kleine, sfeervolle dorpjes,


Dag 1: aankomst Quito, transfer naar het hotel
Dag 2: vrije dag in Quito
Dag 3: van Quito naar San Pedro per openbare bus, naar Yacuma Lodge per boot & kano, incl. gids
Dag 4: Yacuma, excursies
Dag 5: Yacuma, excursies
Dag 6: terug per boot en bus naar Quito
Dag 7: vrije dag in Quito
Dag 8: vroege transfer van je hotel in Quito naar Bellavista Ecolodge, overnachting in de lodge
Dag 9: Nevelwoud, wandelingen, overnachting in Bellavista Ecolodge
Dag 10: Bellavista Nevelwoud, in de middag transfer terug naar Quito
Dag 11: van Quito via Cotopaxi naar Machachi, per privé-auto, bezoek National Park Cotopaxi
Dag 12: van Machachi via Quilotoa naar Baños per privé-auto, bezoek aan meer van Quilotoa
Dag 13: vrije dag in Baños
Dag 14: per privé-auto van Baños naar Riobamba
Dag 15: per privé-auto van Riobamba via Alausi (‘Devils Nose’ trein) & Ingapirca naar Cuenca
Dag 16: vrije dag in Cuenca
Dag 17: vrije dag in Cuenca
Dag 18: per bus van Cuenca naar Guayaquil
Dag 19: transfer naar vliegveld, binnenlandse vlucht naar de Galapagos, transfer naar boot
Dag 20: Galapagos cruise Tourist Class boot
Dag 21: Galapagos cruise Tourist Class boot
Dag 22: Galapagos cruise Tourist Class boot
Dag 23: transfer vliegveld eiland Baltra, vlucht naar Guayaquil, vertrek naar Amsterdam
Dag 24: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 4165,- p.p.

Inbegrepen: transfers zoals beschreven, accommodatie in middenklasse hotels, vervoer per bus en boot van en naar Yacuma lodge, accommodatie in Cabañas, Engelssprekende en lokale gids, maaltijden vanaf diner op dag 3 t/m ontbijt op dag 6, alle excursies vanuit de jungle-lodge, 2 overnachtingen in Bellavista Ecolodge in privé-kamer, vervoer van en naar Bellavista, Engelssprekende gids tijdens wandelingen Nevelwoud, maaltijden vanaf het ontbijt op dag 8 tot en met lunch op dag 10, 8-daagse rondreis met auto met Spaanstalige privé chauffeur, busticket naar Guayaquil, 5 daagse cruise Tourist  Class boot en alle maaltijden tijdens de Galapagos cruise


Niet inbegrepen: internationale vlucht, vluchten Guayaquil – Galapagos – Guayaquil (indicatie ca. € 400,- p.p.), transfer van en naar busstations, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, (lucht)havenbelastingen, eventuele 1-persoonstoeslag, entree Nationale Park (100 $), Galapagos Identiteit Card (20 $), drankjes, wetsuite (indien gewenst) en bij Route A steiger fee Isabella eiland (10 $)

 

Let op: de trein naar de Devil’s Nose gaat niet op maandag

 

 

Tijdens je verblijf in Ecuador reserveren we centraal gelegen middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Veel van onze hotels in Ecuador hebben een gemoedelijke, koloniale sfeer.

 

OutSight biedt in enkele plaatsen meerdere accommodaties aan, waardoor het soms al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met net wat meer comfort. In je reisvoorstel kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Excursie naar de evenaar bij Quito

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Naar de Evenaar

Een bezoek aan Ecuador is niet compleet zonder dat je de evenaar hebt gezien! Ecuador, wat letterlijk ‘evenaar’ betekent, heeft zijn naam te danken aan de ligging op deze middenlijn van de wereld.

(meer…)

Stadstour door koloniaal Quito

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Quito

Deze excursie neemt je mee naar het hart van het koloniale Quito. Het begint met een bezoek aan het centrale plein, ‘Plaza de Independencia’. Hier vind je een standbeeld ter ere van de onafhankelijkheid in Ecuador. (meer…)

Biken bij Baños langs de watervallen

Prijs € 83,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Banos

Vanaf het plaatsje Baños fiets je over een verharde weg grotendeels ‘downhill’ naar Puyo. Deze route wordt ook de Ruta de las Cascadas genoemd, en je zult zien waarom: tijdens deze route zullen mooie watervallen centraal staan! (meer…)

De Incaruïnes van Ingapirca

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Ingapirca

Ingapirca ligt 3230 meter boven zeeniveau en is de belangrijkste ruïne in Ecuador uit de tijd van de Incas.  Stap terug in de tijd en stel je een tijd voor waar de zon en de maan werden aanbeden! (meer…)

Naar Cajas National Park

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie, Cajas

Slechts 30 minuten van Cuenco gelegen vind je Cajas National Park: een paradijs voor vogelspotters en wandelaars. Het staat bekend om de vele prachtig lagunes en meren die schitteren naast het ruwe land. (meer…)

Dag 1: aankomst Quito, transfer naar het hotel
Na aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in.

 

Dag 2: vrije dag in Quito
Je vrije dag in Quito kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Je verblijft in een gezellig hotel in het rustige gedeelte van het moderne Quito. Vanaf Guapulo met haar kerk en klooster uit de 17-e eeuw heb je een schitterend uitzicht over de stad en de omringende vulkanen!

 

Dag 3: van Quito naar San Pedro per openbare bus, naar Yacuma Lodge per boot & kano, incl. gids
Vanuit Quito reis je per openbare bus eerst ca. 5 uur over een gewone weg door een prachtig landschap naar Tena. Onderweg passeer je het stadje Papallacta, de indrukwekkende kloven van de Papallacta rivier, het stadje Baeza en de bergen van Guacamayos. In Tena word je opgewacht door een Engelssprekende gids die samen met je in de volgende bus stapt.

 

Vanuit Tena reis je verder in ongeveer 2 uur over een onverharde weg naar San Pedro, een klein indianendorp waar de kano’s klaarliggen voor het vervolg van de tocht. In ongeveer een half uur leg je het laatste traject naar de lodge af! Je arriveert aan het einde van de middag bij de lodge, waar je eerst een heerlijk welkomstdrankje krijgt aangeboden. Na het diner staat er deze eerste avond een excursie op het programma: een nachtelijke kanotocht!

.

Dag 4: Yacuma, ’s morgens halve dag trekking, ’s middags wandeling naar Quechua indianen
In de ochtend ga je vanuit de lodge een halve dag trekking maken. In de middag keer je terug voor een heerlijke lokale lunch. Na de korte stop voor de lunch maak je een wandeling naar een Quechua indianen gemeenschap. Tijdens dit bezoek maak je kennis met de lokale cultuur en producten. Hierna keer je weer terug naar de lodge voor het diner.

.

Dag 5: Yacuma, ’s morgens jungle-wandeling, kanotocht, ’s middags goudzoeken & zwemmen in de rivier
Deze ochtend ga je op pad met een gids om een jungle-wandeling te maken en een kanotocht af te leggen. Bij deze jungle-wandeling ga je door de mooie amazone landschappen en watervallen. In de middag is er de gelegenheid om traditioneel goud te zoeken en te zwemmen in de rivier. Waarna je weer terugkeert naar de lodge.

.

Dag 6: terug per boot en bus naar Quito
Na het ontbijt vertrek je per boot en bus weer terug naar Quito voor de volgende overnachting.

.

Dag 7: vrije dag in Quito
Je hebt nu nog een dag om de stad Quito te verkennen. Je kunt uren vertoeven op de gezellige pleinen, de fotogenieke smalle en steile steegjes met koloniale gevels en prachtige patio’s of de vele kerken die deze stad rijk is.

 

Dag 8: vroege transfer van je hotel in Quito naar Bellavista Ecolodge, overnachting in de lodge
Je vertrekt ’s morgens om ongeveer 6.30 vanuit je hotel in Quito. Onderweg kun je stoppen voor foto’s van de vulkanen, de prachtige bomen en het nevelwoud. Na aankomst in de Bellavista Lodge kun je eerst van een smaakvol ontbijt genieten, voor je de eerste wandeling maakt.

 

Hierna is het tijd voor de lunch in het prachtige restaurant met uitzicht rondom over de omgeving. In de middag maak je een tweede wandeling onder begeleiding van een gids, waarbij je veel zult leren over de lokale flora & fauna. Hierna kun je nog zelf ronddwalen in de omgeving van de lodge, of genieten in een hangmat van de geluiden om je heen. ‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor je klaar!

.

Dag 9: Nevelwoud, wandelingen, overnachting in Bellavista Ecolodge
Ook vandaag staan er diverse wandelingen op het programma. In overleg met de gids kun je een keuze maken uit de vele mogelijkheden in de prachtige omgeving van de Ecolodge. Afhankelijk van je wensen, kun je langere of kortere en makkelijke of wat zwaardere (klim) tochten maken.

.

Dag 10: Bellavista Nevelwoud, in de middag transfer terug naar Quito
Voor het ontbijt kun je nog een korte wandeling maken. Daarna staat er een langere wandeling op het programma, op zoek naar vogels of zwemmen bij de watervallen. Onderweg kun je zelfs een toekan tegenkomen! Begin van de middag ben je weer terug bij de lodge voor je lunch, en daarna is het tijd om terug te gaan naar Quito.

 

Dag 11: van Quito via Cotopaxi naar Machachi, per privé-auto, bezoek National Park Cotopaxi
Vanuit Quito reis je via de beroemde vulkaan Cotopaxi naar het kleine dorpje Machachi. In het Nationaal park Cotopaxi heb je de gelegenheid van de parkeerplaats naar een hut bij de gletsjer te klimmen, op een hoogte van 4800 meter. De mystieke blauwe schijn is onvergetelijk!

 

Dag 12: van Machachi via Quilotoa naar Baños per privé-auto, bezoek aan meer van Quilotoa
Na de overnachting in Machachi gaat de reis verder naar Baños via een bezoek aan het meer van Quilotoa. Hier heb je de tijd om een wandeling te maken naar het meer in de krater. Het pad naar beneden is mooi, maar zwaar, vooral omdat je je op groter hoogte bevindt. Het is ook mogelijk een paardje te huren.

 

Dag 13: vrije dag in Baños
Vandaag heb je een vrije dag in Baños. Dit is een gezellige stadje waar je kunt paardrijden, mountainbiken en baden in de thermale baden. Ook een wandeling door de prachtige omgeving van Baños is de moeite waard.

 

Dag 14: per privé-auto van Baños naar Riobamba
Na het gemoedelijke Baños word je weer met privé-auto naar het plaatsje Riobamba gebracht voor één overnachting.

 

Dag 15: per privé-auto van  Riobamba via Alausi naar Cuenca, onderweg treinbezoek aan Devil’s Nose
Vanuit Riobamba word je door de chauffeur afgezet bij het treinstation van Alausi waarna je een treinreis maakt naar de Devil’s Nose: een spectaculair stukje natuur gecombineerd met een ingenieuze infrastructuur! Na deze indrukwekkende rit staat de chauffeur weer op je te wachten en rijd je in ca. 4 uur naar het sfeervolle hotel in Cuenca. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Inca ruïnes van Ingapirca, het wordt dan een lange dag maar dit bezoek is zeker de moeite waard!

 

Dag 16 & 17: vrije dagen in Cuenca
In Cuenca kun je in alle rust de sfeer van het Ecuadoraanse leven proeven; een stad waar je graag langer zou kunnen blijven! Het is een levendige en sfeervolle koloniale stad met prachtige kerken, markten & pleinen. Je kunt een excursie boeken naar de Inca ruïnes van Ingapirca. Ook een excursie naar het Cajas National Park is een echte aanrader!

 

Dag 18: per bus van Cuenca naar Guayaquil
Vandaag reis je per bus in circa 6 uur naar de moderne stad Guayaquil. Tijdens de busrit daal je af van het hoogland naar de kustregio, de temperatuur gaat dan ook flink omhoog. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de ruige bergen van Ecuador en de couleur locale van Ecuador. In Guayaquil neem je zelf een taxi naar het voor jullie geboekte hotel in het centrum van Guayaquil. Het is ook mogelijk de reis van Cuenca naar Guayaquil per vliegtuig te maken.

 

Dag 19: transfer naar vliegveld, binnenlandse vlucht naar Galapagos, transfer naar boot Guantanamera, naar North Seymour (zondag)
Vanuit Guayaquil word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar de Galapagos. Je vliegt naar het eiland Baltra, hier ga je aan boord van het jacht, waar je tijdens de gehele cruise aan boord verblijft. Vanaf de reling van de boot zie je soms dolfijnen die je vergezellen van het ene naar het andere eiland!

 

Op het land maak je wandelingen langs een natuurlijke decor van grote cactussen en heldere baaien. Je zult van de ene verbazing in de andere vallen en genieten van de waggelende Jan-van-Genten, de reuzeschildpadden en de zeeleeuwen.

 

In het Galapagos Interpretation Center krijg je een uitgebreide toelichting over de geschiedenis van de Galapagos, de bijzondere flora en vooral de spectaculaire fauna. Kortom een ervaring om nooit te vergeten! De Aida Maria is een ideale boot voor de reiziger die op zoek is naar een kleine, comfortabele motorboot voor een cruise langs de Galapagos eilanden. Het jacht heeft 8 tweepersoonscabines waardoor er totaal plaats is voor 16 gasten. Elke cabine beschikt over een privébadkamer met koud & warm water, een stapelbed, en een airco.

.

Dag 20: San Cristobal eiland,  Kicker rock – Cerro Brujo – Wolves’ Is (maandag)

.

Dag 21: Espanola eiland (Hood): Gardner bay – Gardner Islet – Osborn Islet – Suarez point (dinsdag)

.

Dag 22: Santa Fe – South Plaza (woensdag)

.

Dag 23: Santa Cruz eiland,  Turtles’ breeding center, transfer vliegveld eiland Baltra, vlucht naar Guayaquil, vertrek naar Amsterdam (donderdag)
Vandaag word je per transfer naar het vliegveld op het eiland Baltra gebracht. Vanaf het vliegveld vertrekt je vlucht naar Guayaquil en vanaf hier vertrek je vervolgens naar Nederland.

.

Dag 24: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 4165,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 16 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider