headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Ecuador rondreis 2: het hoogland & Galapagos Island Hoppen

Quito - Otavalo - Quito - Cotopaxi - Lasso - Quilotala - Baños - Alausi - Cuenca - Guayaquil - Galapagos elanden - Guayaquil

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 2235,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador rondreis hoogland Galapagos

Deze rondreis laat je in een kleine 3 weken kennismaken met de o.a. de mooie koloniale stad Quito, de indianenmarkt van Otavalo, de Cotopaxi vulkaan, de heetwaterbronnen van Baños en het koloniale verleden van Cuenca.

 

Natuurlijk mogen ook de Galapagos eilanden niet ontbreken! Bij deze rondreis ga je ‘Island Hoppen’ op de Galapagos, en vaar je met een motorboot rond de Galapagos eilanden, bijna iedere dag naar een ander eiland waar je dan één of meerdere nachten verblijft.


Dag 1: aankomst Quito, transfer naar het hotel
Dag 2: vrije dag in Quito
Dag 3: per bus van Quito naar Otavalo
Dag 4: vrije dag in Otavalo
Dag 5: per bus van Otavalo naar Quito
Dag 6: van Quito via Cotopaxi naar Machachi  per privé-auto, bezoek Nationaal park Cotopaxi
Dag 7: van Machachi via Quilotoa naar Baños per privé-auto, bezoek aan meer van Quilotoa
Dag 8: vrije dag in Baños
Dag 9: per bus van Baños via Riobamba naar Alausi
Dag 10: ’s morgens treinbezoek aan Devil’s Nose, in de middag per bus naar Cuenca
Dag 11: vrije dag in Cuenca
Dag 12: per bus van Cuenca naar Guayaquil
Dag 13: transfer naar vliegveld, vlucht naar Galapagos, aankomst San Cristóbal, transfer naar je hotel
Dag 14: Kicker Rock/Leon Dormido, San Cristobal
Dag 15: via Floreana eiland naar Isabela eiland
Dag 16: vulkaan wandeling, Isabela eiland
Dag 17: bezoek Tintoreras eiland, naar Santa Cruz en bezoek Tortuga Bay strand
Dag 18: transfer vliegveld eiland Baltra, vlucht naar Guayaquil, vertrek naar Amsterdam
Dag 19: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 2235,- p.p.

Inbegrepen: transfers zoals beschreven, accommodatie in middenklasse hotels inclusief ontbijt, busticket Quito-Otavalo-Quito, transfers met privé-auto met Spaanstalige chauffeur op dag 6 en dag 7, bezoek N.P. Cotopaxi, bezoek aan het Meer van Quilotoa, treinticket Devil’s Nose, bustickets Banos – Riobamba – Alausi – Cuenca – Guayaquil, Galapagos Island Hoppen: alle excursies met Engelssprekende gids, 5 hotelovernachtingen, maaltijden vanaf de lunch op dag 13 tot en met de lunch op dag 18 en transfers per boot tussen de eilanden en vervoer op de eilanden

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, vluchten Guayaquil – Galapagos – Guayaquil (indicatie ca. € 400,- p.p.), transfers van en naar busstations, entreegelden (Cotopaxi Nat.Park 2 usd p.p., verplichte gids ca. 30 usd, Quilotoa 2 usd pp), overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien, entree Galapagos National Park (ca. $ 100,-) en INGALA entree kaart (ca. $ 10,-)

 

Let op: de trein naar de Devil’s Nose gaat niet op maandag

Tijdens je verblijf in Ecuador reserveren we centraal gelegen middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Veel van onze hotels in Ecuador hebben een gemoedelijke, koloniale sfeer. OutSight biedt in enkele plaatsen meerdere accommodaties aan, waardoor het soms al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met net wat meer comfort.

 

In je reisvoorstel kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Excursie naar de evenaar bij Quito

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Naar de Evenaar

Een bezoek aan Ecuador is niet compleet zonder dat je de evenaar hebt gezien! Ecuador, wat letterlijk ‘evenaar’ betekent, heeft zijn naam te danken aan de ligging op deze middenlijn van de wereld.

(meer…)

Stadstour door koloniaal Quito

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Quito

Deze excursie neemt je mee naar het hart van het koloniale Quito. Het begint met een bezoek aan het centrale plein, ‘Plaza de Independencia’. Hier vind je een standbeeld ter ere van de onafhankelijkheid in Ecuador. (meer…)

Biken bij Baños langs de watervallen

Prijs € 83,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Banos

Vanaf het plaatsje Baños fiets je over een verharde weg grotendeels ‘downhill’ naar Puyo. Deze route wordt ook de Ruta de las Cascadas genoemd, en je zult zien waarom: tijdens deze route zullen mooie watervallen centraal staan! (meer…)

De Incaruïnes van Ingapirca

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Ingapirca

Ingapirca ligt 3230 meter boven zeeniveau en is de belangrijkste ruïne in Ecuador uit de tijd van de Incas.  Stap terug in de tijd en stel je een tijd voor waar de zon en de maan werden aanbeden! (meer…)

Naar Cajas National Park

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie, Cajas

Slechts 30 minuten van Cuenco gelegen vind je Cajas National Park: een paradijs voor vogelspotters en wandelaars. Het staat bekend om de vele prachtig lagunes en meren die schitteren naast het ruwe land. (meer…)

Dag 1: aankomst Quito, transfer naar het hotel
Na aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in.

 

Dag 2: vrije dag in Quito
Je vrije dag in Quito kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Je verblijft in een gezellig hotel in het rustige gedeelte van het moderne Quito. Vanaf Guapulo met haar kerk en klooster uit de 17-e eeuw heb je een schitterend uitzicht over de stad en de omringende vulkanen!

 

Dag 3: per bus van Quito naar Otavalo
Vandaag neem je de lokale bus van Quito naar Otavalo, de kaartjes zijn bij de reis inbegrepen. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op de bergen, en misschien een praatje maken met de medereizigers in de bus. Na aankomst in Otavalo kun je gemakkelijk (& goedkoop) een taxi nemen naar je hotel midden in het centrum.

 

Dag 4: vrije dag in Otavalo
Vandaag raden we je aan om heel vroeg op te staan, en als eerste een bezoek te brengen aan de ‘Mercado de animales’, oftwel het deel van de markt waar de beesten verkocht worden. Hier zul je je ogen uitkijken! Hierna kun je de rest van de markt bekijken, waar je de meest uiteenlopende ambachtsproducten vindt, gemaakt van leer, hout en textiel.

 

De markt begint op alle dagen om een uur of 6 ’s morgens, vroege vogels kunnen dan genieten van de lokale versnaperingen die in iedere Ecuadoraanse bar te krijgen zijn. Otavalo is bovendien dé ideale plek om je verzameling souvenirs uit te breiden.

 

Dag 5: per bus van Otavalo naar Quito
Je reist vandaag weer terug met openbare bus van Otavalo naar Quito.

 

Dag 6: van Quito via Cotopaxi naar Machachi  per privé-auto, bezoek Nationaal park Cotopaxi
Vanuit Quito reis je via de beroemde vulkaan Cotopaxi naar het kleine dorpje Machachi. In het Nationaal park Cotopaxi heb je de gelegenheid van de parkeerplaats naar hut bij de gletsjer te klimmen, op een hoogte van 4800 meter. De mystieke blauwe schijn is onvergetelijk!

 

Dag 7: van Machachi via Quilotoa naar Baños per privé-auto, bezoek aan meer van Quilotoa
Na de overnachting in Machachi gaat de reis verder naar Baños via een bezoek aan het meer van Quilotoa. Hier heb je de tijd om een wandeling te maken naar het meer in de krater. Het pad naar beneden is mooi, maar zwaar, vooral omdat je je op groter hoogte bevindt. Het is ook mogelijk een paardje te huren.

 

Dag 8: vrije dag in Baños
Vandaag heb je een vrije dag in Baños. Dit is een gezellige stadje waar je kunt paardrijden, mountainbiken en baden in de thermale baden. Ook een wandeling door de prachtige omgeving van Banos is de moeite waard.

 

Dag 9: per bus van Baños via Riobamba naar Alausi
Na het gemoedelijke Baños ga je per bus via Riobamba naar Alausi voor je volgende overnachting.

 

Dag 10: ’s morgens treinbezoek aan Devil’s Nose, in de middag per bus naar Cuenca
Vanuit Alausi maak je een treinreis naar de Devil’s Nose: een spectaculair stukje natuur gecombineerd met een ingenieuze infrastructuur! Hierna pak je de bus naar het sfeervolle Cuenca.

 

Dag 11: vrije dag in Cuenca
In Cuenca kun je in alle rust de sfeer van het Ecuadoraanse leven proeven; een stad waar je graag langer zou kunnen blijven! Het is een levendige en sfeervolle koloniale stad met prachtige kerken, markten & pleinen. Je kunt een excursie boeken naar de Inca ruïnes van Ingapirca. Ook een excursie naar het Cajas National Park is een echte aanrader!

 

Dag 12: per bus van Cuenca naar Guayaquil
Vandaag reis je per bus in circa 6 uur naar de moderne stad Guayaquil. Tijdens de busrit daal je af van het hoogland naar de kustregio, de temperatuur gaat dan ook flink omhoog. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de ruige bergen en de ‘couleur locale‘ van Ecuador. In Guayaquil neem je zelf een taxi naar het voor jullie geboekte hotel in het centrum van Guayaquil. Het is ook mogelijk de reis van Cuenca naar Guayaquil per vliegtuig te maken.

 

Dag 13: transfer naar vliegveld, vlucht naar Galapagos, aankomst San Cristóbal, transfer naar je hotel
Per transfer word je naar het vliegveld gebracht, waar je vlucht naar de Galapagos vertrekt. Je vliegt naar het eiland San Cristóbal. Dit is het meest oostelijke eiland van de Galapagoseilanden. Het is samengesteld uit vier gesmolten vulkanen. Op dit eiland ging Darwin als eerste aan land.

 

Na een vlucht van twee uur land je op dit paradijs, waar je op het vliegveld wordt opgewacht en naar je hotel gebracht om in te checken en te lunchen. Na de lunch vertrek je voor een snorkeltrip naar Lobos eiland. Laat je verrassen door het leven rond en in de zee; zeeleeuwen, leguanen, roggen, rifhaaien, schildpadden en wie weet ontmoet je wel hamerhaaien. Na deze trip ga je terug naar je hotel, waar je heerlijk gaat dineren.

 

Dag 14: Kicker Rock/Leon Dormido, San Cristobal
Kicker Rock, oftewel León Dormido is een rots die uit vulkanisch gesteente bestaat en bekend staat als een mooie snorkelplaats vanwege het rijke zeeleven. Er zijn veel tropische vissen, zeeschildpadden, zeeleeuwen, roggen en als je geluk hebt verschillende soorten haaien te vinden. Als de boot om de rots heenvaart, kun je hier veel nazca boobies, blauwvoet Jan-van-Genten en fregatvogels spotten.

 

De lunch wordt op de boot geserveerd en rond een uur of 2 gaat de boot terug naar de haven van San Cristobal. De rest van de middag heb je vrij en kun je gebruiken om te relaxen of een bezoek te brengen aan Playa Carola en Playa Mann. ’s Avonds is er een gezamenlijk diner, waar de gids ook informatie zal geven over de volgende dag.

 

Dag 15: via Floreana eiland naar Isabela eiland
De dag begint al vroeg met een ontbijt rond een uur of zes! Na een boottocht van ongeveer tweeënhalf uur kom je aan op Floreana eiland. Hier breng je een bezoek aan de hooglanden, bij deze wandeling is er een kans dat je reuzeschildpadden zult tegenkomen! Na de lunch in een klein dorpje, vaar je in ongeveer anderhalf uur naar Isabela eiland. Isabela is een relatief jong eiland, met een prachtige baai en een lang wit strand. Op dit eiland vind je de grootste lagune van de Galapagos eilanden en het is een belangrijke broedplaats van flamingo’s.

 

Dag 16: vulkaan wandeling, Isabela eiland
Vandaag vertrek je per bus naar de hooglanden, waar je een wandeltocht maakt naar de Sierra Negra en de Chico vulkaan. Dit zijn nog actieve vulkanen en het landschap is even indrukwekkend als de vulkanen zelf. Je loopt circa 6 uur door een prachtig maanlandschap, met mooie uitzichten over het nabij gelegen Fernandina en Isabela eiland. Vergeet je loopschoenen niet aan te doen op deze dag! Na de wandeltocht kun je genieten van een heerlijke lunch bij een lokale boerderij.

 

Sluit de dag af met een verfrissende duik tussen de zeeschildpadden en zeeleeuwen in het water bij Concha de la Perla. Als je geen zin hebt om het water in te gaan, kan je ook lekker relaxen op het mooie strand.
LET OP: het is ook mogelijk vandaag een excursie te maken naar de Cabo Rosa tunnels, als je geen trekking wilt, of kunt, maken. Voor deze alternatieve excursie zijn extra kosten van toepassing.

 

Dag 17: bezoek Tintoreras eiland, naar Santa Cruz en bezoek Tortuga Bay strand
Na het ontbijt bezoek je het eilandje Tintoreras waar je gaat wandelen en snorkelen. Op dit eiland wonen Blauwvoet-Jan-van-Genten, pinguïns, leguanen en witpunt-rifhaaien. Hierna vertrek je per boot (circa 2 uur varen) naar het eiland Santa Cruz. Na aankomst in Santa Cruz word je per transfer naar je hotel gebracht, waar je de tijd hebt om je even op te frissen en je klaar te maken voor de lunch en het middagprogramma.

 

Na de lunch maak je een wandeling naar het Tortuga Bay strand. Dit is één van de mooiste stranden van de Galapagos eilanden met veel bezienswaardigheden. Zo vind je hier het Opuntia Cactusbos met cactussen zo hoog als bomen. Als je niet oppast, sta je zó tussen de zeeleeuwen en leguanen. Ook vogelliefhebbers kunnen op deze plek hun hart ophalen! Na deze heerlijke middag loop je terug naar je hotel.

 

Dag 18: transfer vliegveld eiland Baltra, vlucht naar Guayaquil, vertrek naar Amsterdam
Vandaag word je per transfer naar het vliegveld op het eiland Baltra gebracht, je maakt nog een tussenstop om de lava tunnels te bezoeken. Vanaf het vliegveld vertrekt je vlucht naar Guayaquil en vanaf hier vertrek je vervolgens naar Nederland.

 

Dag 19: aankomst Amsterdam

 

Prijs vanaf € 2235,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 16 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider