headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Ecuador rondreis 1: Langs de hoogtepunten van Ecuador

Quito - Otavalo - Quito - Yacuma - Quito - Cotopaxi - Lasso - Quilotala - Baños - Rio Bamba - Cuenca - Guayaquil - Puerto Lopez - Guayaquil

23 dagen, 22 nachten

Prijs vanaf € 1969,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador rondreis Hoogtepunten

Deze rondreis laat je in iets langer dan 3 weken kennismaken met de hoogtepunten van Ecuador. Je bezoekt de mooie stad Quito, de indianenmarkt van Otavalo, de Yacuma Lodge in de jungle, de Cotopaxi vulkaan en de steden Baños en Cuenca.

 

Aan het einde van de reis bezoek je Puerto Lopez en Isla de la Plata (ook wel Klein Galapagos genoemd), waar je kunt genieten van het strand en de zee. Deze reis bevat alle onderdelen voor een heerlijke vakantie: strand, cultuur en avontuur.

 


Dag 1:  aankomst Quito, transfer naar het hotel
Dag 2:  vrije dag in Quito
Dag 3:  van Quito naar Otavalo per gereserveerde bustickets
Dag 4:  vrije dag in Otavalo
Dag 5:  per bus terug naar Quito
Dag 6:  van Quito naar Yacuma, transfer met Engelssprekende gids met openbaar vervoer
Dag 7:  verblijf in Yacuma, excursies
Dag 8:  verblijf in Yacuma, excursies
Dag 9:  verblijf in Yacuma, excursies
Dag 10: van Yacuma naar Quito, transfer met boot en bus
Dag 11: van Quito via Cotopaxi naar Machachi, transfer met privé-auto, bezoek National Park Cotopaxi
Dag 12: van Machachi via het meer van Quilotoa naar Baños, transfer met privé-auto
Dag 13: vrije dag in Baños
Dag 14: van Baños naar Riobamba, transfer met privé-auto
Dag 15: per privé-auto van Riobamba via Alausi (‘Devils Nose’ trein) & Ingapirca naar Cuenca
Dag 16: vrije dag in Cuenca
Dag 17: vrije dag in Cuenca
Dag 18: van Cuenca naar Guayaquil per bus (ca. 6 uur)
Dag 19: per bus van Guayaquil naar Puerto Lopez
Dag 20: dagtocht met boot naar Isla de la Plata
Dag 21: vrije dag in Puerto Lopez
Dag 22: per bus terug naar Guayaquil, vertrek vlucht vanuit Guayaquil
Dag 23: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1969,- p.p.

Inbegrepen: transfers zoals beschreven, overnachtingen in middenklasse hotels, busticket Quito-Otavalo-Quito, vervoer per bus en boot van en naar Yacuma Lodge, accommodatie in Cabañas, Engelssprekende en lokale gids, maaltijden vanaf diner op dag 6 t/m ontbijt op dag 10, excursies vanuit de lodge, 8-daagse rondreis met auto met Spaanstalige privé chauffeur, treinticket Devil’s Nose, bezoek ruïnes van Ingapirca, busticket Cuenca-Guayaquil, bustickets Guayaquil-Puerto Lopez-Guayaquil en een dagtocht per boot naar Isla de la Plata

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfers van en naar busstations, entreegelden, fooien, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, eventuele 1-persoonstoeslag en overige maaltijden

 

Let op: de trein naar de Devil’s Nose gaat niet op maandag

Tijdens je verblijf in Ecuador reserveren we centraal gelegen middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Veel van onze hotels in Ecuador hebben een gemoedelijke, koloniale sfeer.

 

OutSight biedt in enkele plaatsen meerdere accommodaties aan, waardoor het soms al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met net wat meer comfort. In je reisvoorstel kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Excursie naar de evenaar bij Quito

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Naar de Evenaar

Een bezoek aan Ecuador is niet compleet zonder dat je de evenaar hebt gezien! Ecuador, wat letterlijk ‘evenaar’ betekent, heeft zijn naam te danken aan de ligging op deze middenlijn van de wereld.

(meer…)

Stadstour door koloniaal Quito

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Quito

Deze excursie neemt je mee naar het hart van het koloniale Quito. Het begint met een bezoek aan het centrale plein, ‘Plaza de Independencia’. Hier vind je een standbeeld ter ere van de onafhankelijkheid in Ecuador. (meer…)

Biken bij Baños langs de watervallen

Prijs € 83,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Banos

Vanaf het plaatsje Baños fiets je over een verharde weg grotendeels ‘downhill’ naar Puyo. Deze route wordt ook de Ruta de las Cascadas genoemd, en je zult zien waarom: tijdens deze route zullen mooie watervallen centraal staan! (meer…)

De Incaruïnes van Ingapirca

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Ingapirca

Ingapirca ligt 3230 meter boven zeeniveau en is de belangrijkste ruïne in Ecuador uit de tijd van de Incas.  Stap terug in de tijd en stel je een tijd voor waar de zon en de maan werden aanbeden! (meer…)

Naar Cajas National Park

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie, Cajas

Slechts 30 minuten van Cuenco gelegen vind je Cajas National Park: een paradijs voor vogelspotters en wandelaars. Het staat bekend om de vele prachtig lagunes en meren die schitteren naast het ruwe land. (meer…)

Dag 1: aankomst Quito, transfer naar het hotel
Ecuador-Quito, fuenteNa aankomst op de luchthaven na de lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in.

 

Dag 2: vrije dag in Quito
Je vrije dag in Quito kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. Je verblijft in een gezellig hotel in het rustige gedeelte van het moderne Quito. Vanaf Guapulo met haar kerk en klooster uit de 17e eeuw heb je een schitterend uitzicht over de stad en de omringende vulkanen.

 

Ecuador bouwsteen, OtavaloDag 3: per bus van Quito naar Otavalo
Vandaag neem je de lokale bus van Quito naar Otavalo, de kaartjes zijn bij de reis inbegrepen. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op de bergen, en misschien een praatje maken met de medereizigers in de bus. Na aankomst in Otavalo kun je gemakkelijk (& goedkoop) een taxi nemen naar je hotel midden in het centrum.

 

Dag 4: vrije dag in Otavalo
Vandaag raden we je aan om heel vroeg op te staan, en als eerste een bezoek te brengen aan de ‘Mercado de animales’, oftwel het deel van de markt waar de beesten verkocht worden. Hier zul je je ogen uitkijken! (Let op: deze markt is alleen op zaterdag).Hierna kun je de rest van de markt bekijken, waar je de meest uiteenlopende ambachtsproducten vindt, gemaakt van leer, hout en textiel.

 

De markt begint op alle dagen om een uur of 6 ’s morgens, vroege vogels kunnen dan genieten van de lokale versnaperingen die in iedere Ecuadoraanse bar te krijgen zijn. Otavalo is bovendien dé ideale plek om je verzameling souvenirs uit te breiden.

 

Dag 5: per bus van Otavalo naar Quito
Je reist vandaag weer terug met openbare bus van Otavalo naar Quito.

 

Dag 6: van Quito naar San Pedro per openbare bus, naar Yacuma per boot & kano, incl. gids
Ecuador, bouwsteen Yacuma AmazoneVanuit Quito reis je per bus eerst ca. 5 uur over een gewone weg door een prachtig landschap naar Tena. Onderweg passeer je het stadje Papallacta, de indrukwekkende kloven van de Papallacta rivier, het stadje Baeza en de bergen van Guacamayos. In Tena word je opgewacht door een Engelssprekende gids die samen met je in de volgende bus stapt.

 

Vanuit Tena reis je verder in ongeveer 2 uur over een onverharde weg naar San Pedro, een klein indianendorp waar de kano’s klaarliggen voor het vervolg van de tocht. In ongeveer een half uur leg je het laatste traject naar de lodge af! Je arriveert aan het einde van de middag bij de lodge, waar je eerst een heerlijk welkomstdrankje krijgt aangeboden. Na het diner staat er deze eerste avond een excursie op het programma: een nachtelijke kanotocht!

 

Dag 7: Yacuma, ’s morgens halve dag trekking, ’s middags wandeling naar Quechua indianen
In de ochtend ga je vanuit de lodge een halve dag trekking maken. In de middag keer je terug voor een heerlijke lokale lunch. Na de korte stop voor de lunch maak je een wandeling naar een Quechua indianen gemeenschap. Tijdens dit bezoek maak je kennis met de lokale cultuur en producten. Hierna keer je weer terug naar de lodge voor het diner.

 

Ecuador hotel, YacumaDag 8: Yacuma, ’s morgens jungle-wandeling, kanotocht, ’s middags goudzoeken & zwemmen in de rivier
Deze ochtend ga je op pad met een gids om een jungle-wandeling te maken en een kanotocht af te leggen. Bij deze jungle-wandeling ga je door de mooie amazone landschappen en watervallen. In de middag is er de gelegenheid om traditioneel goud te zoeken en te zwemmen in de rivier. Waarna je weer terugkeert naar de lodge.

 

Dag 9: Yacuma, dagexcursie naar Huaorani  indianen gemeenschap
Vandaag maak je een hele bijzondere excursie te maken naar de Huaorani indianen gemeenschap in het Yasuni National Park. Na een mooie wandeltocht door de jungle maak je kennis met de gemeenschap en krijg je de kans om een traditionele dans bij te wonen.

 

Dag 10: na het ontbijt terug per boot en bus terug naar Quito
Na het ontbijt vertrek je per boot en bus weer terug naar Quito voor een overnachting in Quito.

 

Dag 11: van Quito via Cotopaxi naar Machachi per privé-auto, bezoek National Park Cotopaxi
Ecuador bouwsteen hooglandVanuit Quito reis je via de beroemde vulkaan Cotopaxi naar het kleine dorpje Machachi. In het Nationaal park Cotopaxi heb je de gelegenheid van de parkeerplaats naar hut bij de gletsjer te klimmen, op een hoogte van 4800 meter. De mystieke blauwe schijn is onvergetelijk!

 

Dag 12: van Machachi via Quilotala naar Baños per privé-auto, bezoek meer van Quilotoa
Na de overnachting in Machachi gaat de reis verder naar Baños via een bezoek aan het meer van Quilotoa. Hier heb je de tijd om een wandeling te maken naar het meer in de krater. Het pad naar beneden is mooi, maar zwaar, vooral omdat je je op groter hoogte bevindt. Het is ook mogelijk een paardje te huren.

 

Dag 13: vrije dag in Baños
Vandaag heb je een vrije dag in Baños. Dit is een gezellige stadje waar je kunt paardrijden, mountainbiken en baden in de thermale baden. Ook een wandeling door de prachtige omgeving van Banos is de moeite waard.

 

Dag 14: per privé-auto van Baños naar Riobamba
Na het gemoedelijke Baños word je weer met privé-auto naar het plaatsje Riobamba gebracht voor één overnachting.

 

Dag 15: per privé-auto van  Riobamba via Alausi naar Cuenca, onderweg treinbezoek aan Devil’s Nose
Vanuit Riobamba word je door de chauffeur afgezet bij het treinstation van Alausi waarna je een treinreis maakt naar de Devil’s Nose: een spectaculair stukje natuur gecombineerd met een ingenieuze infrastructuur!

 

Na deze indrukwekkende rit staat de chauffeur weer op je te wachten en rijd je in ca. vier uur naar het sfeervolle hotel in Cuenca. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Inca ruïnes van Ingapirca, het wordt dan een lange dag maar dit bezoek is zeker de moeite waard!

 

Dag 16 & 17: vrije dagen in Cuenca
In Cuenca kun je in alle rust de sfeer van het Ecuadoraanse leven proeven; een stad waar je graag langer zou kunnen blijven! Het is een levendige en sfeervolle koloniale stad met prachtige kerken, markten & pleinen. Je kunt een excursie boeken naar de Inca ruïnes van Ingapirca. Ook een excursie naar het Cajas National Park is een echte aanrader!

 

Dag 18: per bus van Cuenca naar Guayaquil
Vandaag reis je per bus in circa 6 uur naar de moderne stad Guayaquil. Tijdens de busrit daal je af van het hoogland naar de kustregio, de temperatuur gaat dan ook flink omhoog. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de ruige bergen van Ecuador en de couleur locale van Ecuador. In Guayaquil neem je zelf een taxi naar het voor jullie geboekte hotel in het centrum van Guayaquil. Het is ook mogelijk de reis van Cuenca naar Guayaquil per vliegtuig te maken.

 

Dag 19: per bus van Guayaquil naar Puerto Lopez
Ecuador bouwsteen Isla De La PlataDe meeste reizigers gaan per openbare bus van Guayaquil naar Puerto Lopez (circa 4,5 uur), maar het is ook mogelijk per auto met chauffeur te reizen. Het plaatsje Puerto Lopez ligt in een mooie baai aan de Pacifische oceaan, vlakbij het Machalilla National Park en Isla de la Plata.

 

In de middag kun je het dorpje verkennen, een wandeling maken over het strand of lekker luieren bij het zwembad. ‘s Avonds kun je een gezellig restaurantje opzoeken.

 

Dag 20: dagtocht met boot naar Isla de la Plata
Vandaag maak je een boottocht naar de eilanden. Het ‘Parque Nacional de Machalilla’ bestaat uit 55.000 hectaren land en twee eilanden voor de kust. Het eiland Isla de la Plata wordt ook wel klein Galápagos (‘The Poor Man’s Galapagos’) genoemd, en niet voor niets: een schitterend natuurgebied waar je fregatvogels en albatrossen tegenkomt en de blauwvoet Jan-van-Genten ziet waggelen! In de maanden juni tot en met september kun je op weg naar het eiland bultrugwalvissen zien die naar dit gebied komen om te paren.

 

Na een uurtje of twee varen kom je aan bij het eiland. Hier kun je kiezen of je een lange of korte wandeling wilt maken, onder begeleiding van een gids die je van alles kan vertellen over de vele vogelsoorten op het eiland. Vooral de blauwvoet Jan-van-gent, met de opvallende blauwe voeten en de rode ballonnen van de fregatvogels zullen je blijven verbazen.

 

Hierna staat de lunch voor je klaar en is er nog tijd om te zwemmen en snorkelen. Met een beetje mazzel kom je nog een schildpad tegen in het helderblauwe water. Hierna vaar je terug naar Puerto Lopez waar je aan het einde van de middag weer in de haven wordt afgezet.

 

Dag 21: vrije dag in Puerto Lopez
Deze vrije dag in Puerto Lopez kan je goed gebruiken om de omgeving te verkennen en te relaxen bij het zwembad van het hotel. In Puerto Lopez maak je kennis met het alledaagse leven van een Ecuadoriaanse kustplaats. ’s Morgens komen de vissersbootjes terug met verse vis en het is leuk om hier een kijkje te nemen. Er is een breed strand maar verwacht hier geen ‘echt strandleven’.

 

Dag 22: per bus terug naar Guayaquil, vertrek vlucht vanuit Guayaquil
Vandaag is de rondreis helaas alweer ten einde. Je reist per bus naar het vliegveld van Guayaquil voor je terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 23: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1969,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 16 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider