headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Voorbereiding voor je reis

Is je reis naar Ecuador geboekt? Dan kan de voorpret beginnen! Naast het lezen van een goede reisgids, het oefenen van je Spaans en het bekijken van blogs en reisinfo, zijn er ook een aantal écht belangrijke zaken die je moet regelen. Hier geven we je een aantal tips & links ter voorbereiding van je Ecuador reis:

 

Reisdocumenten
Je hebt voor de reis naar Ecuador geen visum nodig, bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig machinaal leesbaar paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is, met minimaal één lege visumpagina. Bij aankomst in Ecuador krijg je een een toeristenvisum in je  paspoort gestempeld en je krijgt een ‘tarjeta de ingreso‘ waarop je persoonlijke gegevens en je verblijfsduur moeten worden ingevuld. Dit formulier is belangrijk, je hebt het soms nodig om geld te wisselen en bij het verlaten van Ecuador moet het weer worden ingeleverd. Indien je langer bent gebleven dan vooraf opgegeven, krijg je een boete. Geef daarom bij aankomst een ruime verblijfsduur op. In Ecuador dien je altijd je paspoort bij je te dragen, er kan naar gevraagd worden!

Verplichte reisverzekering. Met ingang van februari 2018 is het voor reizigers in Ecuador verplicht om een dekkende reisverzekering voor medische kosten te hebben. Het is daarom handig om bij aankomst je verzekeringspolis bij de hand te hebben voor een eventuele controle!
ESTA
Argentinie, voorbereiding, ESTAAls je een vlucht hebt geboekt via de Verenigde Staten, dien je een ESTA aanvraag te doen om zonder visum via de Verenigde Staten te kunnen  reizen. De ESTA regeling geldt voor elke reiziger en moet voor iedere reiziger apart worden ingevuld, meer informatie hierover vind je hier.

 

Als reiziger ben je (volgens ANVR-voorwaarden) altijd zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste benodigde reisdocumenten ! Daarom raden we je aan om de door ons verstrekte informatie voor vertrek altijd zelf te checken op eventuele wijzigingen of afwijkingen. Indien je een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse, raden we je altijd aan contact op te nemen met een ambassade of visumdienst.

 

Tip: Denk eraan om kopieën van je reisdocumenten zoals paspoort en ticket mee te nemen. Of scan ze in en mail deze naar je eigen e-mailadres. Je kunt dan altijd en overal uitdraaien maken indien nodig!

 

 

Srilanka inentingenInentingen
Inentingen worden voor de meeste landen dringend aangeraden, maar zijn op dit moment voor Ecuador niet  verplicht. OutSight adviseert je om 6 tot 4 weken voor vertrek al contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GGD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over de beste voorzorgsmaatregelen.

 

Kijk voor informatie en adressen op de website van GGD Reisvaccinaties, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of het LCR: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

 

Een andere -zeer handige- mogelijkheid is de service van Thuisvaccinatie.nl: een arts komt bij je thuis of op kantoor, wanneer het jou uitkomt (dus ook ’s avonds en in het weekend) om advies Thuisvaccinatie Namibiete geven en eventueel direct te vaccineren! De rekening wordt -indien gewenst- naar je zorgverzekering gestuurd. Lees hier meer over Thuisvaccinatie.nl, en bekijk het handige overzicht dat zij geven voor de vaccinaties voor Ecuador.

 

 

Hoogteziekte
Vanwege de grote hoogten in Ecuador, kun je last krijgen van de hoogte. Door het lagere zuurstofgehalte in de lucht kun je hoofdpijn, een misselijk gevoel, duizelingen of kortademigheid krijgen. Aan deze hoogte zul je even moeten wennen en fysieke inspanning vermijden. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen worden aangeraden voor boeking hun reisplannen met de huisarts te bespreken. In Nederland zijn, op recept, preventieve middelen te koop tegen hoogteziekte.

 

Ecuador parkeren bij de luchthavenParkeren bij de luchthaven
Heb je al nagedacht over hoe je naar de luchthaven reist? Misschien wil iemand je wegbrengen en ophalen, of reis je met de trein. Maar als je zelf per auto gaat, is het handig om op tijd een (goedkopere) parkeerplaats te reserveren. Hoe eerder, hoe meer keuze & hoe voordeliger!

 

Via Parkos krijg je van meerdere luchthavens een overzicht met alle mogelijkheden & de beschikbaarheid met prijs, inclusief valet-parking en ‘budget’-parkeren in de omgeving met shuttlebus. Wij vinden deze site een echte aanrader!

 

Ik ga op reis en neem mee………..
Natuurlijk is het handig als je niets vergeet mee te nemen, maar de inhoud van je rugzak of koffer is voor iedereen anders! Daarom raden we je aan om je persoonlijke paklijst samen te laten stellen via een van de Sri Lanka, voorbereiding van je reis!handige online tools: meenemen.nl, ikneemmee.nl of samoon.nl. Je kunt hierop je bestemming en soort reis aangeven, waarna er een paklijst verschijnt.

 

Vergeet in ieder geval niet het volgende:

-genoeg digitaal geheugen voor je camera (je zult het nodig hebben) en een powerbank!
-extra kopieën van je e-tickets, paspoort en verzekeringspolis (of scan ze in en mail deze naar je e-mailadres zodat je er altijd bij kunt)!
-zonnebrand voor de tropen (de zon is dicht bij de evenaar én op grote hoogte veel sterker dan in Nederland, ook bij bewolking!).
-wat reservespullen, ondergoed en evt. lenzenvloeistof in je handbagage (erg handig bij vertraging of verlies van je koffer/rugzak)!

 

Elektriciteit
In Ecuador heeft officieel een netspanning van 110 Volt. We raden je aan om een universele stekker mee te nemen, en denk er ook aan een ‘powerbank’ mee te nemen, zeker als je de jungle in gaat of een Galapagos Cruise gaat maken. Op de boten is elektriciteit, maar dit kan uitvallen, en je wilt toch graag foto’s kunnen blijven maken! Verder is een powerbank handig als je de continuïteit van de stroomvoorziening niet vertrouwt (de netspanning kan sterk wisselen in Ecuador) in je dure camera of telefoon: je laadt dan eerst de powerbank op en dan daarmee je telefoon/camera.

 

Leestips
Om je voor te bereiden op je reis geven we je hieronder een aantal tips van boeken en goede reisgidsen.

 

Boeken:
De reis van de Beagle – Charles Darwin
Het beroemde verslag van de reis die de Beagle maakte tussen 1831 en 1836, en die de loop van het leven van Charles Darwin zou gaan bepalen, en het begin was van zijn boek ‘Het ontstaan van soorten’ (The Origin of Species).

 

Reisgidsen:
Lonely Planet Ecuador & Galapagos – Lonely Planet (eng.)
Reisgids Ecuador – Insight Guides (ned.)
Reisgids Handbook Ecuador & Galapagos – Footprint (eng.)
Reisgids Ecuador – Rough Guides (eng.)
Reisgids Dominicus Ecuador en de Galápagos – Gottmer (ned.)

 

Een echte aanrader vinden wij de webwinkel van FJMGBOOKS, hier koop je o.a. de Lonely Planet Ecuador voor een prima prijs & met snelle verzending!

Contact
close slider