headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

calamiteitenfonds

Reizen naar de Galapagos!

Over dit unieke natuurgebied is al heel veel geschreven; maar eigenlijk kunnen we kort zijn: je moet het gewoon gezien hebben! Op deze pagina geven we je informatie over de Galapagos eilanden zelf, over onze Galapagos bouwstenen en informatie over de Galapagos boten.

OVER DE GALAPAGOS EILANDEN

De Galapagos eilanden zijn een provincie van Ecuador en liggen ongeveer duizend kilometer uit de kust van Ecuador, in de Grote Oceaan. De Galapagos eilanden zijn eigenlijk de toppen van enorme vulkanen op de oceaanbodem. Dit vulkaanlandschap heeft zich door deze geïsoleerde ligging volledig op haar eigen wijze ontwikkeld; hierdoor is het unieke, schitterende natuurgebied van de Galapagos eilanden ontstaan!

 

Ecuador-naar de Galapagos

 

 

 

GALAPAGOS!

Omdat er geen grote roofdieren voorkomen op de eilanden, hebben de meeste dieren op de eilanden absoluut geen angst voor elkaar. Darwin heeft door het bestuderen van deze eilandengroep zijn evolutietheorie vormgegeven. Je treft hier planten- en diersoorten aan die nergens anders ter wereld voorkomen en nergens op de wereld kun je zó dicht bij de zeeleeuwen, leguanen, flamingo’s, reuzenschildpadden, Blauwvoet-Jan-van-Genten en de unieke Galapagos pinguïns komen! Al in 1959 werden de eilanden een National Park, en later werd ook de oceaan eromheen uitgeroepen tot zeereservaat. Sinds 1978 staan de eilanden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er zijn honderden kleine en dertien grotere eilanden, waarvan er vijf bewoond zijn. De lokale bevolking houdt zich voornamelijk bezig met landbouw, visserij en toerisme.

Maar: het ontstane biologische evenwicht is erg gevoelig voor externe invloeden. Om de verstoring zoveel mogelijk te beperken, zijn de eilanden slechts op een paar plaatsen toegankelijk.

 

ONZE GALAPAGOS BOUWSTENEN

Vanuit Quito of Guayaquil vlieg je naar het eiland Baltra waar je aan boord gaat van de cruiseboot die je langs de verschillende eilanden voert. Vanaf de reling van de boot kunnen dolfijnen af en aan komen zwemmen om je te vergezellen van het ene naar het andere eiland!

 

We bieden drie verschillende bouwstenen naar de Galapagos eilanden.

 

Galapagos bouwsteen eilandhoppen

 

6 dagen Galapagos eilandhoppen, waarbij je in hotels op de eilanden slaapt, terwijl je overdag rondvaart en wandelingen maakt op de verschillende eilanden.

 

Galapagos bouwsteen

 

een 4-, 5- of 8-cruise langs de Galapagos eilanden per motorjacht, waar je ook op slaapt.

 

Galapagos bouwsteen cruise per catamaran

 

een comfortabele 4-, 5- of 8- daagse Galapagos cruise per catamaran, eersteklas catamaran met veel comfort.

 

Op het land maak je wandelingen langs een natuurlijke decor van grote cactussen en heldere baaien. In het Galapagos Interpretation Center krijg je een uitgebreide toelichting over de geschiedenis van de Galapagos, de bijzondere flora en vooral de spectaculaire fauna. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!

OVER DE GALAPAGOS BOTEN

 

Galapagos – Guantanamera Yacht
Galapagos-GuantanameroDit ‘tourist class motoryacht’ is een goede keuze voor de (relatief) ‘budget-minded’ reizigers.

Capaciteit: 16 personen
Aan boord: Een ruime eetkamer en een zonnedek. Er zijn 7 medewerkers aan boord en een gids die je alles kan vertellen over de natuur.

 

Galapagos-Guantanamero, hut

 

 

 

 

Aan boord is het mogelijk om een duikuitrusting te huren en dus de unieke onderwaterwereld te ontdekken.
Er zijn 6 cabines met stapelbedden en 2 cabines met een tweepersoonsbed. Elke cabine heeft een eigen badkamer en toilet en airco.

 

 

 

 

Galapagos – Yolita Yacht II
Galapagos-YolitaIIDe Yolita is een ‘tourist superior-motoryacht’,  en in 2007 gebouwd. Dit jacht biedt net iets meer comfort dan de Guantanamera, maar is minder beschikbaar.

 

Capaciteit: 16 personen
Aan boord: Dit jacht heeft over een ruime eetkamer, een zonnedek, een bibliotheek, een bar en tv.

Galapagos-YolitaII, hut

 

 

 

 

Er zijn 7 medewerkers aan boord en een gids die je alles kan vertellen over de natuur.
De boot heeft 4 cabines met een tweepersoonsbed en 4 cabines met 2 aparte bedden. Elke cabine heeft een eigen badkamer en toilet.

 

 

 

 

 

Galapagos – First Class Catamaran M/C Anahi 
Galapagos-AnahiDeze eersteklas catamaran is in 2006 gebouwd en biedt veel comfort. Perfect om op een luxueuze manier de Galapagos eilanden te verkennen! Door de bouw als catamaran biedt deze cruiseboot een extra stabiele en relaxte cruise.


Capaciteit:
16 personen
Aan boord: een ruime lounge, zonnedek met jacuzzi, bibliotheek, TV-DVD kamer, comfortabele eetkamer en bar.

Galapagos-Anahi, hut

 

 

 

Er zijn 9 medewerkers aan boord en een gids die je alles kan vertellen over de natuur.

 

Er zijn 6 cabines met 2 aparte ruime bedden op het hoofddek en 2 suite cabines (elk 25 m2) op het bovendek. Elke cabine heeft grote ramen, een eigen badkamer met warm & koud water, toilet, kluisje en airconditioning.

 

Over OutSight

OutSight Travel is een online reisbureau waar enthousiaste reisspecialisten je graag helpen bij het samenstellen van je eigen rondreis op maat naar de Galapagos en Ecuador! Op ons kantoor in het centrum van Amsterdam werken we in een collegiaal, gezellig en informeel team van reisspecialisten, echte fervente reizigers. We spreken graag over onze  eigen reiservaring en we weten de beste routes en leuke plekjes. Als een echt gespecialiseerd Ecuador reisbureau hebben we Ecuador en de Galapagos natuurlijk zelf bezocht, zowel voor het werk als voor vakantie.

Ecuador reisbureau

 

 

Waarom OutSight?

-geen vaste vertrekdata, waardoor je op elk moment kunt vertrekken (behalve bij de Galapagos cruises :))
-geen verplichte excursies, terwijl je liever ter plaatse kijkt hoe je de dag invult
-met of zonder vlucht, geen probleem: als je liever zelf je vlucht regelt kun je bij ons het losse landarrangement boeken!
-flexibele routes, bijvoorbeeld een combinatie van binnenlandse vluchten, openbaar vervoer en per plaats een huurauto!

 

Interesse?

Stuur ons je vragen en reiswensen per mail, of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656. We helpen je graag op weg naar Ecuador!