headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoe werkt het in Ecuador?

Jouw reis door Ecuador
De meeste OutSight reizigers beginnen hun Ecuador rondreis met een vlucht naar Quito. Quito is een prachtige, koloniale stad en ligt op bijna 3 kilometer hoogte. We raden je daarom aan om je reis rustig te beginnen met een paar dagen in deze Ecuador-Yacuma Lodgestad. Vanuit Quito kun je per lokale bus naar Otavalo; een gemoedelijke, kleurrijke plaats met een unieke zaterdagmarkt!

Een andere ‘must’ is de bouwsteen van enkele dagen in de Yacuma Lodge in de Amazone of de nog iets dieper in de jungle gelegen Yarina Lodge, diep in de het Amazonegebied. Ontdek hier de vele geheimen van het regenwoud. Of maak een cruise dwars door de jungle met de Manatee Amazon Explorer!

 

Na je verblijf in de jungle kun je kiezen voor onze bouwsteen Highlights van Ecuador, je reist dan vanuit Quito per privé-auto met chauffeur over de Pan American Highway naar Cuenca in het zuiden van Ecuador. Onderweg bezoek je Cotopaxi Ecuador, Cuenca National Park, het vulkaanmeer van Quilotoa en het gemoedelijke Banos en Riobamba. Tijdens deze bouwsteen maak je ook de zeer spectaculaire Devil’s Nose treinreis vanuit Alausi; zigzaggend dwars door de Andes! In Cuenca verblijf je enkele dagen om te genieten van het dagelijkse leven in Ecuador. Na deze bouwsteen kun je vanuit Cuenca per bus of binnenlandse vlucht terug naar Quito voor je terugvlucht, je bent dan in totaal ongeveer twee tot drie weken onderweg.

Als je nog meer tijd hebt, kun je kiezen voor enkele dagen aan het strand van Atacames of Puerto Lopez.

 

Maar wat je natuurlijk eigenlijk niet moet missen tijdens je Ecuador rondreis is (als de tijd en je budget het toelaten) een bezoek aan de unieke Galapagos eilanden! Vanuit Cuenca kun je direct per bus of binnenlandse vlucht naar Guayaquil reizen, vanwaar het perfect mogelijk is om naar de Galapagos eilanden te vliegen.

 

De Galapagos eilanden
De Galapagos eilanden zijn een provincie van Ecuador en liggen ongeveer duizend kilometer uit de kust van Ecuador, in de Grote Oceaan. Door de zeer geïsoleerde ligging is het unieke, schitterende natuurgebied van de Galapagos eilanden ontstaan. Ecuador-Galapagos, Bleu Footed BoobiesNergens op de wereld kun je zó dicht bij de zeeleeuwen, leguanen, flamingo’s, reuzenschildpadden, blauwvoeten en de unieke Galapagos pinguïns komen! Over dit unieke natuurgebied is al heel veel geschreven; maar eigenlijk kunnen we kort zijn: je moet het gewoon gezien hebben!

OutSight biedt cruises vanaf het eiland Baltra waar je aan boord gaat van de cruiseboot die je langs de verschillende eilanden zal brengen. Lees meer op onze pagina over de Galapagos eilanden!

 

 

 

Alle in het reisaanbod vermelde prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen en bij boeking van min. 2 personen. Prijzen zijn exclusief hoogseizoentoeslagen (tenzij anders vermeld).

 

Alle informatie op onze website is onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Aan de informatie en de prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. 

 

Contact
close slider