headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd Ecuador

Wat is voor de beste reistijd Ecuador? Goed nieuws: een Ecuador reis is het hele jaar door mogelijk! Ecuador is een prachtig land voor je eigen rondreis, met onze losse bouwstenen kun je eenvoudig je eigen reis zelf samen stellen! Omdat Ecuador precies op de evenaar ligt, zijn er geen seizoenen zoals wij die in Nederland kennen. Daarom is het belangrijk is om met de juiste verwachtingen en een goede voorbereiding op pad te gaan naar Ecuador! Op deze pagina geven we info over het klimaat & de beste reistijd Ecuador ↓

 

beste reistijd Ecuador

 

Wat is de beste reistijd voor Ecuador?

Omdat Ecuador precies op de evenaar ligt, zijn er geen seizoenen zoals wij die in Nederland kennen. Hoewel je het hele jaar door in Ecuador kunt reizen, is de periode van juni t/m november over het algemeen de beste reistijd Ecuador. In deze periode is het meestal droog in de hooglanden en niet te heet aan de kust. Wees altijd goed voorbereid door goede schoenen, badkleding, een pet, warme- én koelere kleding mee te nemen. Vergeet je in de zon niet in te smeren met zonnebrand, zeker op grote hoogte. En regen; dat betekent muggen, dus vergeet geen antimuggenspul mee te nemen!

 

Het klimaat per regio

Door de hoogteverschillen en de verschillende landschappen, kan het klimaat erg verschillen per regio. Je kan alle seizoenen op één en dezelfde dag voorbij zien komen. Daarom verdelen we Ecuador in de westkust, de Andes, het Amazone-regenwoud en de Galapagos eilanden. Zo is het per regio duidelijk wat het klimaat is. 

 


Klimaat in het hoogland van de Andes

beste reistijd EcuadorIn de Andes geldt: hoe hoger je gaat hoe koeler het wordt. Vooral in de avonden kan het flink afkoelen, met name in de gebieden rond of boven 3.000 meter, zoals bij Quito en bij de vulkaan Cotopaxi en Quilotoa. In het hoogland bestaat geen echt regenseizoen, het ene moment is het er zonnig, maar het andere moment kan het regenen. Gemiddeld is de temperatuur in de Andes overdag nooit veel lager dan tussen 10 en 20 graden, maar let op: dit kan ook verschillen per dag en per deel van de Andes. Het mooiste zie je de Andes tijdens onze bouwsteen door Het Hoogland van Ecuador, je reist dan van Quito naar Guayaquil, langs vulkanen, kratermeren en koloniale steden! Wij bieden -ook in het mooie hoogland- een trekking aan naar de Cotopaxi en Quilotoa. Je wandel langs met sneeuw bedekte vulkanen en over de kraterrand van prachtige blauwe kratermeren….

 

 

Klimaat in de jungle van het Amazone-regenwoud

beste reistijd EcuadorHet regenwoud van de Amazone heeft het hele jaar door een warm en vochtig klimaat, de gemiddelde temperatuur in het Amazonegebied is altijd tussen de 25 en 30 graden. Je kunt dus het hele jaar door een bezoek brengen aan de Yacuma Lodge of doorreizen naar Yarina, diep in de jungle. De gemiddelde nachttemperatuur is 22 graden het hele jaar door. Er zijn echt grote verschillen in de seizoenen in deze regio, het hele jaar door kunnen er flinke stortbuien vallen! De natste maanden zijn april, mei en juni, maar het koelt dan niet echt af. De minst natte tijd in de jungle is december t/m maart. Maar ook in deze maanden kan er een flinke bui vallen, dus neem zeker altijd een regenjas mee!

 

Klimaat op de Galapagos

De Galapagos eilanden kennen verschillende seizoenen, maar kunnen het hele jaar door bezocht worden. De meest ideale reistijd voor de Galapagos is tijdens de maanden april en mei. Het weer is goed, de natuur is op z’n mooist, de temperatuur van het water is goed en het zicht is helder, dus geschikt om te snorkelen. Elk seizoen heeft z’n eigen voordelen, elke maand zijn er weer andere dieren actief.

beste reistijd Ecuador

 

Het regenseizoen is van december tot juni, deze maanden is het warm en nat, gemiddeld rond de 30 graden. In december is het nog vaak zonnig, dan begint het echte regenseizoen. Vanaf januari wordt het steeds natter en warmer. In maart en april is het water op z’n warmst en kun je snorkelen. Hou altijd rekening met in de middag een tropische regenbui. De maanden april en mei worden vaak gezien als de beste reistijd voor een bezoek aan de Galapagos eilanden, zoals een Cruise langs de Galapagos eilanden.

 

Het droge seizoen is van juli tot december, het wordt tijdens deze maanden steeds koeler en droger. In juni begint het water al wat af te koelen, en in september is het water in de oceaan op z’n koudst. De temperatuur overdag is nu ook wat koeler, is september rond de 25 graden, en het is soms mistig.  Vanaf oktober wordt het langzaam weer warmer.

 

Klimaat aan de westkust

beste reistijd EcuadorAan de kust in het westen van Ecuador, is het droge seizoen van juni tot december, maar wel wat bewolkt. Daarna, van januari tot mei, is het regenseizoen. Dit is de warmste periode, het regent meestal niet de hele tijd maar je krijgt vaker te maken met heftige buien aan het einde van de dag. De temperatuur aan de kust is het gehele jaar gemiddeld 25 tot 30 graden.

 

Als je graag de bultrugwalvissen en dolfijnen wilt spotten, kies je voor onze bouwsteen aan de westkust Puerto Lopez & Isla de la Plata, ook vaak klein Galapagos genoemd. De beste reistijd voor deze bouwsteen is juni tot september, want dan komen de bultrugwalvissen vanuit Antarctica naar de kust van Ecuador om te paren!

 

Interesse? Vragen over de beste reistijd Ecuador?

Bekijk onze Ecuador bouwstenen en Ecuador rondreizen stuur ons je vragen of vakantieplannen per mail of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656. We helpen je graag op weg naar Ecuador!

Waarom OutSight?

Anders dan bij veel anderen zijn onze Ecuador reizen individueel en op maat, dus:

geen vaste vertrekdata, waardoor je op elk moment kunt vertrekken
lang of kort op reis? reizen per bus of zelf rijden? of een combinatie? Alles kan!

met of zonder vlucht, geen probleem: als je liever zelf je vlucht regelt kun je bij ons het losse landarrangement boeken!
verschillende vormen van vervoer: auto met chauffeur, bus, cruises, binnenlandse vlucht en/of combinaties; geen probleem!

 

 

Contact
close slider