headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Puerto Lopez & Isla de la Plata: klein Galapagos

Puerto Lopez

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 210,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
beste reistijd Ecuador

Deze Ecuador bouwsteen is een ideale combinatie tussen strand en natuur! Puerto Lopez is van oorsprong een vissersplaats, gelegen in een mooie baai aan de Pacifische oceaan, vlakbij het Machalilla National Park en Isla de la Plata. Dit eiland wordt ook wel Klein Galápagos of ‘The Poor Man’s Galapagos’ genoemd.

 

Hier vind je, net als op de Galápagos eilanden fregatvogels, albatrossen, blauwvoet-Jan-van-Genten. In de maanden juni tot en met september zie je misschien wel bultrugwalvissen, die hier naartoe komen om te paren.


Dag 1: aankomst Puerto Lopez
Dag 2: dagtocht met boot naar de eilanden
Dag 3: vrije dag in Puerto Lopez
Dag 4: einde van deze bouwsteen

Prijs € 210,- p.p.

Inbegrepen: 3 overnachtingen inclusief ontbijt en dagexcursie met Engelssprekende gids (in internationaal gezelschap) inclusief lunch

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden en entree Machalilla National Park (ca. 25 $)

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: ECP007

Tijdens je verblijf in Ecuador reserveren we centraal gelegen middenklasse hotels met eigen douche en toilet. Veel van onze hotels in Ecuador hebben een gemoedelijke, koloniale sfeer. OutSight biedt in enkele plaatsen meerdere accommodaties aan, waardoor het soms al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met net wat meer comfort.

 

In je reisvoorstel kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Dag 1: aankomst Puerto Lopez
De meeste reizigers gaan per openbare bus van Guayaquil naar Puerto Lopez (circa 4,5 uur), maar het is ook mogelijk per auto met chauffeur te reizen. Het plaatsje Puerto Lopez ligt in een mooie baai aan de Pacifische oceaan, vlakbij het Machalilla National Park en Isla de la Plata. In de middag kun je het dorpje verkennen, een wandeling maken over het strand of lekker luieren bij het zwembad. ‘s Avonds kun je een gezellig restaurantje opzoeken.

 

Dag 2: dagtocht met boot naar de eilanden
Vandaag maak je een boottocht naar de eilanden. Het ‘Parque Nacional de Machalilla’ bestaat uit 55.000 hectaren land en twee eilanden voor de kust. Het eiland Isla de la Plata wordt ook wel klein Galápagos (‘The Poor Man’s Galapagos’) genoemd, en niet voor niets: een schitterend natuurgebied waar je fregatvogels en albatrossen tegenkomt en de blauwvoet Jan-van-Genten ziet waggelen!

 

In de maanden juni tot en met september kun je op weg naar het eiland bultrugwalvissen zien die naar dit gebied komen om te paren. Na een uurtje of twee varen kom je aan bij het eiland. Hier kun je kiezen of je een lange of korte wandeling wilt maken, onder begeleiding van een gids die je van alles kan vertellen over de vele vogelsoorten op het eiland.

 

Vooral de blauwvoet Jan-van-gent, met de opvallende blauwe voeten en de rode ballonnen van de fregatvogels zullen je blijven verbazen. Hierna staat de lunch voor je klaar en is er nog tijd om te zwemmen en snorkelen. Met een beetje mazzel kom je nog een schildpad tegen in het helderblauwe water. Hierna vaar je terug naar Puerto Lopez waar je aan het einde van de middag weer in de haven wordt afgezet.

 

Dag 3: vrije dag in Puerto Lopez
Deze vrije dag in Puerto Lopez kan je goed gebruiken om de omgeving te verkennen en te relaxen bij het zwembad van het hotel. In Puerto Lopez maak je kennis met het alledaagse leven van een Ecuadoriaanse kustplaats. ’s Morgens komen de vissersbootjes terug met verse vis en het is leuk om hier een kijkje te nemen. Er is een breed strand maar verwacht hier geen ‘echt strandleven’.

 

Dag 4: einde van deze bouwsteen
Vandaag eindigt deze bouwsteen. De meeste reizigers nemen in de middag de bus terug naar Guayaquil en vliegen nog dezelfde dag door naar Nederland. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om langer in Puerto Lopez te blijven, of je reis te verlengen in Ecuador. Of misschien wil je wel naar het indrukwekkende Peru of Colombia?
Het is ook mogelijk om per privé-auto met chauffeur vanuit Guayaquil naar Puerto Lopez te reizen, of te vliegen naar Manta en dan door te reizen naar Puerto Lopez. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Prijs € 210,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider