headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Otavalo, op bezoek bij de indianen

Quito - Otavalo - Quito

2 dagen, 1 nacht

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador bouwsteen, Otavalo

Ten noorden van Quito, op ongeveer 2 uur rijden door een prachtige omgeving, ligt het stadje Otavalo. Op de grote zaterdagmarkt komt de lokale bevolking van heinde en verre om hun waar te slijten en is de markt nog uitgebreider dan op de overige dagen.

 

Je kunt natuurlijk in een dag op & neer vanaf Quito, maar het is echt een aanrader om een 2 of 3-daags bezoek aan Otavalo te brengen, zodat je ’s ochtends al heel vroeg de markt kunt bezoeken! Alleen al de rit met de lokale bus zal de nodige indruk maken vanwege de bonte verzameling van medereizigers. Dit is een perfecte manier om kennis te maken met de lokale bevolking.


Dag 1: per bus van Quito naar Otavalo
Dag 2: per bus van Otavalo naar Quito, einde bouwsteen

 

of

 

Dag 1: per bus van Quito naar Otavalo
Dag 2: vrije dag in Otavalo
Dag 3: per bus van Otavalo naar Quito, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 43,- p.p. bij 2 dagen
Prijs vanaf € 69,- p.p. bij 3 dagen

Inbegrepen: 1 (of 2) hotelovernachtingen in Otavalo inclusief ontbijt en een busticket Quito – Otavalo – Quito

 

Niet inbegrepen: transfers naar het busstation en overige maaltijden

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: minimum 2 personen

 

Reiscode ECM002: bij 2 dagen
Reiscode ECM003: bij 3 dagen

Tijdens je verblijf in Ecuador reserveren we centraal gelegen middenklasse hotels, je kamer heeft een eigen douche en toilet.

 

Lees hier meer over ons hotel in Otavalo, en lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Dag 1: per bus van Quito naar Otavalo
Vandaag neem je de lokale bus van Quito naar Otavalo, de kaartjes zijn bij de bouwsteen inbegrepen. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op de bergen, en misschien een praatje maken met de medereizigers in de bus. Na aankomst in Otavalo kun je gemakkelijk (& goedkoop) een taxi nemen naar je hotel midden in het centrum.

 

Dag 2: vrije dag in Otavalo (bij 3-daagse bouwsteen)
Vandaag raden we je aan om heel vroeg op te staan, en als eerste een bezoek te brengen aan de ‘Mercado de animales’, oftwel het deel van de markt waar de beesten verkocht worden. Hier zul je je ogen uitkijken! Hierna kun je de rest van de markt bekijken, waar je de meest uiteenlopende ambachtsproducten vindt, gemaakt van leer, hout en textiel.

 

De markt begint op alle dagen om een uur of 6 ’s morgens, vroege vogels kunnen dan genieten van de lokale versnaperingen die in iedere Ecuadoraanse bar te krijgen zijn. Otavalo is bovendien dé ideale plek om je verzameling souvenirs uit te breiden.

 

Bij de 3-daagse bouwsteen heb je nog een extra dag in Otavalo. Vanuit Otavalo kun je prachtige wandelingen maken in de natuur en bijvoorbeeld naar het Cuicocha meer gaan. Je kunt ook een bezoek brengen aan het leerdorpje Cotacachi met haar hoofdstraat vol leerwinkeltjes, kleding en tassen. Vergeet ook niet om naar de watervallen van Peguche te gaan en het pittoreske houtsnijdersdorpje San Antonio.

 

Dag 2/3: per bus van Otavalo naar Quito, einde bouwsteen
Je reist vandaag weer met bus van Otavalo naar Quito, hier eindigt dan ook deze kleurrijke bouwsteen.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider