headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Het hoogland van Ecuador: vulkanen, kratermeren en koloniale steden

Quito – Cotopaxi – Machachi – Quilotoa – Baños – Alausi – Cuenca – Guayaquil

8 dagen, 7 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
beste reistijd Ecuador

Bij deze bouwsteen combineer je het openbaar vervoer met een privé-auto met chauffeur. Waar het kan reis je met de bus, waar nodig per privé-auto! Je vertrekt vanuit Quito naar het prachtige National Park Cotopaxi met de gelijknamige 5900 meter hoge vulkaan. De volgende dag bezoek je het meer van Quilotoa, waarna de chauffeur je afzet in het gezellige stadje Baños. Vanaf hier reis je verder per bus!

 

In de omgeving van Baños kun je paardrijden, mountainbiken en baden in de thermale baden. De volgende stop is Alausi, met de Devil’s Nose treinrit, zigzaggend door de bergen. Hierna reis je verder naar Cuenca: een levendige en sfeervolle koloniale stad met de Inca ruïnes van Ingapirca. Na twee dagen reis je vanuit Cuenca per bus naar Guayaquil, het eindpunt van deze bouwsteen.


Dag 1: van Quito via Cotopaxi naar Machachi  per privé-auto, bezoek National Park Cotopaxi
Dag 2: van Machachi via het meer van Quilotoa naar Baños per privé-auto
Dag 3: vrije dag in Baños
Dag 4: per bus van Baños via Riobamba naar Alausi
Dag 5: ’s morgens treinbezoek aan Devil’s Nose, in de middag per bus naar Cuenca
Dag 6: vrije dag in Cuenca
Dag 7: per bus van Cuenca naar Guayaquil
Dag 8: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 483,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 410,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: 7 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, transfers met privé-auto met Spaanstalige chauffeur op dag 1 en dag 2, bezoek N.P. Cotopaxi, bezoek aan het Meer van Quilotoa, treinticket Devil’s Nose en bustickets Banos – Riobamba – Alausi – Cuenca – Guayaquil

 

Niet inbegrepen: entreegelden (Cotopaxi Nat.Park 2 usd p.p., verplichte gids ca. 30 usd, Quilotoa 2 usd p.p.), overige maaltijden en fooien

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: de trein naar de Devil’s Nose gaat niet op maandag. Deze bouwsteen is bedoeld voor minimaal 2 personen.

 

Reiscode: ECP020

Tijdens je verblijf in Ecuador reserveren we centraal gelegen middenklasse hotels, je kamer heeft een eigen douche en toilet. Veel van onze hotels in Ecuador hebben een gemoedelijke, koloniale sfeer.

 

OutSight biedt in enkele plaatsen meerdere accommodaties aan, waardoor het soms al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met net wat meer comfort. In je reisvoorstel kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis, we adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Biken bij Baños langs de watervallen

Prijs € 83,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Banos

Vanaf het plaatsje Baños fiets je over een verharde weg grotendeels ‘downhill’ naar Puyo. Deze route wordt ook de Ruta de las Cascadas genoemd, en je zult zien waarom: tijdens deze route zullen mooie watervallen centraal staan! (meer…)

De Incaruïnes van Ingapirca

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie Ingapirca

Ingapirca ligt 3230 meter boven zeeniveau en is de belangrijkste ruïne in Ecuador uit de tijd van de Incas.  Stap terug in de tijd en stel je een tijd voor waar de zon en de maan werden aanbeden! (meer…)

Naar Cajas National Park

Prijs € 72,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador excursie, Cajas

Slechts 30 minuten van Cuenco gelegen vind je Cajas National Park: een paradijs voor vogelspotters en wandelaars. Het staat bekend om de vele prachtig lagunes en meren die schitteren naast het ruwe land. (meer…)

Dag 1: van Quito via Cotopaxi naar Machachi  per privé-auto, bezoek Cotopaxi
Deze bouwsteen begint in Quito, van waaruit je via de beroemde vulkaan Cotopaxi naar het kleine dorpje Machachi reist. In het National Park Cotopaxi heb je de gelegenheid van de parkeerplaats naar hut bij de gletsjer te klimmen, op een hoogte van 4800 meter. De mystieke blauwe schijn is onvergetelijk!

 

Dag 2: van Machachi via Quilotoa naar Baños per privé-auto, bezoek aan meer van Quilotoa
Na de overnachting in Machachi gaat de reis verder naar Baños via een bezoek aan het meer van Quilotoa. Hier heb je de tijd om een wandeling te maken naar het meer in de krater. Het pad naar beneden is mooi, maar zwaar, vooral omdat je je op groter hoogte bevindt. Het is ook mogelijk een paardje te huren. Hierna rijd je verder naar Banos, waar je afscheid neemt van de chauffeur omdat je vanaf Banos verder reist per bus.

 

Dag 3: vrije dag in Baños
Vandaag heb je een vrije dag in Baños. Dit is een gezellige stadje waar je kunt paardrijden, mountainbiken en baden in de thermale baden. Ook een wandeling door de prachtige omgeving van Banos is de moeite waard.

 

Dag 4: per bus van Baños via Riobamba naar Alausi
Na het gemoedelijke Baños ga je per bus via Riobamba naar Alausi voor je volgende overnachting.

 

Dag 5: ’s morgens treinbezoek aan Devil’s Nose, in de middag per bus naar Cuenca
Vanuit Alausi maak je een treinreis naar de Devil’s Nose: een spectaculair stukje natuur gecombineerd met een ingenieuze infrastructuur! Hierna pak je de bus naar het sfeervolle Cuenca.

 

Dag 6: vrije dag in Cuenca
In Cuenca kun je in alle rust de sfeer van het Ecuadoraanse leven proeven; een stad waar je graag langer zou kunnen blijven! Het is een levendige en sfeervolle koloniale stad met prachtige kerken, markten & pleinen. Als je er nog niet geweest bent, kun je een excursie boeken naar de Inca ruïnes van Ingapirca. Ook een excursie naar het Cajas National Park is een echte aanrader!

 

Dag 7: per bus van Cuenca naar Guayaquil
Vandaag reis je per bus in circa 6 uur naar de moderne stad Guayaquil. Tijdens de busrit daal je af van het hoogland naar de kustregio, de temperatuur gaat dan ook flink omhoog. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de ruige bergen van Ecuador en de ‘couleur locale‘ van Ecuador. In Guayaquil neem je zelf een taxi naar het voor jullie geboekte hotel in het centrum van Guayaquil. Het is ook mogelijk de reis van Cuenca naar Guayaquil per vliegtuig te maken.

 

Dag 8: einde van deze bouwsteen
Vandaag eindigt deze bouwsteen. Guayaquil is het uitgangspunt voor onze reizen naar de Galapagos eilanden, een prachtige afsluiter van een reis door Ecuador. Wil je relaxen aan het strand? Sluit dan je reis af met een heerlijk strandverblijf in het vissersplaatsje Puerto Lopez. Van Puerto Lopez kun je ook een bezoek brengen aan Isla de la Plata, ook wel de The Poor Man’s Galapagos’ genoemd.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider