headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Galapagos eilandhoppen

Baltra - Santa Cruz – Floreana eiland – Isabela eiland – Santa Cruz - Baltra

6 dagen, 5 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
beste reistijd Ecuador

Galapagos eilandhoppen: tijdens deze bouwsteen ga je ‘eilandhoppen’ op de Galapagos, en bezoek je verschillende Galapagos eilanden per motorboot, je slaapt óp de eilanden zelf. Stap in de voetsporen van Darwin en ontdek het unieke leven op de Galapagos!

 

Het vervoer tussen de eilanden vindt plaats met de motor(‘speed’)-boot ‘Serenity’, bijna elke dag vaar je naar een ander eiland waar je dan één of meerdere nachten verblijft. Op de eilanden maak je verschillende wandelingen, onder begeleiding van een professionele gids. Onderweg zul je vele verschillende vogels ‘spotten’, onder andere de Blauwvoet-Jan-van-Genten, fregatvogels, albatrossen en flamingo’s. Maar natuurlijk zie je ook de unieke Galapagos schildpadden en zeeschildpadden. Ook is er grote kans op het zien van dolfijnen en haaien. Kortom: volop variatie!

 

Uniek aan deze bouwsteen is dat je ook een nacht verblijft op Floreana, een van de meest onaangetaste eilanden van de Galapagos waar ook nog locals wonen. Het leven is er simpel; restaurantjes en winkeltjes zul je er niet vinden! Je slaapt op Floreana een nacht in een ‘community homestay‘, de andere nachten slaap je in sfeervolle, goede toeristenklasse hotels in Puerto Ayora en Puerto Villamil. Deze bouwsteen maak je in een internationale groep.

 

 


Dag 1: aankomst Baltra, transfer naar je hotel in Santa Cruz
Dag 2: Santa Cruz, naar Floreana eiland
Dag 3: Floreana eiland, naar Isabela eiland
Dag 4: Isabela eiland, terug naar Santa Cruz
Dag 5: Santa Cruz eiland
Dag 6: transfer vliegveld Baltra, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 1485,- p.p. seat-in
Prijs vanaf € 2759,- p.p. privé

Inbegrepen: vervoer per speedboot tussen de eilanden, genoemde transfers en activiteiten op de eilanden (in internationale groep), 4 hotelovernachtingen incl. ontbijt, 1 overnachting in homestay incl ontbijt, diner op dag 2, 3 en 5, lunch op dag 1 en begeleiding Engelssprekende gids

 

Niet inbegrepen: vluchten vanaf Quito of Guayaquil, entreegeld Galapagos National Park (ca. $ 100,-), INGALA entree kaart (ca. $ 20,-), entreegelden privé boerderij ca $ 6,- pp, tax Isabela eiland ca $ 10,- pp, niet genoemde maaltijden, optionele excursie op dag 5 (à € 50,- p.p.) en fooien

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: ECG100

 

LET OP: Minimum aantal deelnemers is 4

 

Deze bouwsteen vindt plaats in een internationale groep en heeft vaste vertrekdata’s in 2019:

9 januari, 5 februari, 1 maart, 16 april, 13 mei, 10 en 25 juni, 9 en 16 juli, 26 augustus, 16 september, 16 en 23 december.

 

Het vervoer tussen de eilanden vindt plaats op de Serenity, een motorjacht van 14 meter met plaats voor 24 passagiers. De maximumsnelheid is ongeveer 35 km/u. Aan boord is GPS-navigatie, een radar, radio, kompas en 30 reddingsvesten. Er wordt gevaren met 1 kapitein en 1 matroos.

Tijdens deze bouwsteen verblijf je op de Galapagos eilanden in Puerto Ayora en Puerto Villamil in toeristenklasse hotels met eigen badkamer. In Puerto Ayora is dit Posada del Mar, Lobo del Mar, of gelijkwaardig. In Puerto Villamil is dit Hostal Gran tintorera of gelijkwaardig.

 

Uniek aan deze bouwsteen is dat je ook een nacht verblijft op Floreana, een van de meest onaangetaste eilanden van de Galapagos waar ook nog locals wonen.  Je slaapt op Floreana een nacht in een eenvoudige ‘community homestay‘, de andere nachten slaap je in sfeervolle, goede toeristenklasse hotels in

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Dag 1: aankomst Baltra, transfer naar je hotel in Santa Cruz
Ecuador vervoer Eilandhoppen - Serenity
Na aankomst op de luchthaven van Baltra word je welkom geheten door de gids en naar je hotel in Puerto Ayora gebracht. Onderweg van Baltra eiland naar Santa Cruz eiland, steek je het mooie Itabaca kanaal over, met een beetje geluk spot je hier al enkele dieren!

 

Je maakt een stop bij de Manzanillo Farm, voor je eerste kennismaking met de bekendste bewoner van de Galapagos eilanden: de Galapagos reuzeschildpadden. Na de lunch bezoek je nog een van de Lava tunnels in de omgeving (als de tijd het toelaat). Eenmaal in je hotel in Puerto Ayora, het havenstadje van Santa Cruz, heb je verder een vrije middag/avond.

 

Dag 2: Santa Cruz, naar Floreana eiland
Na het ontbijt breng je ’s ochtends lopend een bezoek aan het Fausto Llerena Interpretation Center voor een uitleg over het Galapagos National Park. Hier zie je ook de verschillende soorten Galapagos schildpadden! Dan loop je verder naar het Charles Darwin Station, onderdeel van de Charles Darwin Foundation (CDF), een stichting tot behoud van het unieke Galápagos-ecosysteem. Hier staat het geprepareerde lichaam van de beroemde ‘Lonesome George’.

 

Vroeg in de middag vertrek je per speedboot naar het volgende eiland: Floreana, een tocht van circa 2 ½ uur. Floreana is nog een van de meest onaangetaste eilanden van de Galapagos waar wel locals wonen. Het leven is er simpel; restaurantjes en winkeltjes zul je er niet vinden. In de middag loop je naar Playa Lobos waar je een grote kans hebt om zeeleeuwen, de beroemde Blauwvoetgenten (‘Blue Footed Boobies’), zeeleguanen en zeeschildpadden te zien. Je overnacht in een eenvoudige homestay op Floreana.

 

Dag 3: Floreana eiland, naar Isabela eiland
De dag begint al vroeg met een ontbijt rond een uur of zes! Hierna bezoek je, per open bus en verder lopend, het bekende Asilo de la Paz (Peace Asylum) in het hoogland van Floreana. Een historische plek waar de Duitse Whitmer familie zich vestigde in 1932 bij aankomst op het eiland. Hier hebben ze lange tijd in grotten gewoond voordat ze zich aan de kust van het eiland vestigden. Het is een mooie, groene, rustgevende omgeving.

 

’s Middags, na de lunch (op eigen gelegenheid), reis je door per speedboot naar het volgende eiland: Isabella, het grootste eiland van de Galapagos. Na het inchecken bij het hotel ga je lopend naar Los Humedales (wetlands). Een prachtig gebied met zandstranden, rotsen, verschillende type mangrove bossen, flamingo’s en andere soorten vogels. Deze ongetwijfeld prachtige wandeling eindigt bij het Tortoise Breeding Center, waar je vele soorten schildpadden kunt zien, waarna je terug wordt gebracht naar je hotel. Vanavond heb je een diner met de groep, hotelovernachting in Puerto Villamil op Isabela.

 

Dag 4: Isabela eiland, terug naar Santa Cruz
Vandaag bezoek je de vulkaankrater van de Sierra Negra Volcano op Isabela, na de Ngorongoro in Afrika de grootste ter wereld! Na een vroeg ontbijt word je eerst afgezet bij het Galapagos Park Checkpoint vanwaar je verder omhoog klimt naar de kraterrand. Als de weersomstandigheden het toelaten kun je hier de volledige krater zien, met een diameter van 11 km! In de middag, na de lunch (op eigen gelegenheid) reis je met de boot terug naar Santa Cruz Island, ongeveer 2 ½ uur varen. Onderweg is een grote kans om dolfijnen te zien! Je verblijft vanavond in een hotel in Puerto Ayora.

 

Dag 5: Santa Cruz eiland
Na een vroeg ontbijt staat ’s ochtends eerst een wandeling naar een van de Galapagos’ mooiste stranden op het programma: Tortuga Bay. Het is nog geen uurtje lopen, en dan kom je uit bij een prachtig strand met wit koraalzand. Hier vind je zeeleeuwen, leguanen, blauwvoetgenten en zeevogels, maar ook mangrovebossen, cactusbossen, en andere bijzondere flora & fauna.

 

Uniek hier is het ‘Opuntia Cactusbos’, met cactussen zo hoog als bomen! In een rustige baai -waar het water geschikt is om te zwemmen- heb je natuurlijk tijd om even te relaxen aan het strand, voordat je weer terugkeert naar Puerto Ayora. Na de lunch (op eigen gelegenheid) staat er later in de middag weer een wandeling op het programma. Dit keer naar Las Grietas, een lange, smalle waterhole gelegen tussen steile kliffen. Het is een mooie wandeling van circa. 1,5 km waarna je natuurlijk ook even een duik kunt nemen in het verfrissende water. ’s Avonds eet je met de groep in een restaurant in Puerto Ayora.

 

Optioneel: In plaats van de wandeling naar La Grietas kun je er ook voor kiezen om ’s middags een Bay Tour van ca. 3 uur te maken. Hierbij bezoek je Lobos Island, waar je kunt snorkelen, en bezoek je Las Grietas de la Tintoreras waar je de mogelijkheid hebt om haaien te spotten! Laat je verrassen door het leven rond en in de zee: zeeleeuwen, leguanen, roggen, rifhaaien, schildpadden en wellicht haaien….. De kosten voor deze optionele excursie zijn € 50,- per persoon (inclusief snorkelspullen). Geef je het aan ons door als je interesse hebt in deze Bay Tour?

 

Dag 6: transfer vliegveld Baltra, einde bouwsteen
Vandaag word je na het ontbijt in je hotel in Puerto Ayora, per bus naar het Itabaca Channel gebracht, daar stap je op de ferry naar Baltra, waar de bussen rijden naar het vliegveld op Baltra. Onderweg maak je nog een tussenstop om de ‘Twin Craters’ te bezoeken! Op de luchthaven helpt de gids je bij de incheck, en dan vertrekt je vlucht naar Quito of Guayaquil. Einde van deze betoverende bouwsteen!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider