headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Cotopaxi en Quilotoa trekking: vulkanen en kratermeren

Quito – Cotopaxi National Park – Quilotoa – Chucchilan – Sigchos – Quito of Banos

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador trekking Cotopaxi

Tijdens deze Ecuador trekking ‘Cotopaxi en Quilotoa’ loop je onder begeleiding van een professionele gids. Wandel langs met sneeuw bedekte vulkanen en prachtige kratermeren. Eerste stop is de indrukwekkende Cotopaxi vulkaan. Met zijn 5.897 meter hoogte een must-see tijdens je reis door Ecuador! Hierna wandel je over de kraterrand van het prachtig gekleurde Quilotoa meer. Er is een grote kans dat je een condor ziet vliegen!

.

Deze trekking is licht tot gemiddeld en brengt je door kleine pittoreske dorpjes waar vrijwel geen toeristen komen, door groene valleien, dwars over het hoogland van de Andes en langs schitterende lagunes. Deze trekking is prima geschikt voor iedereen met normale conditie die een avontuurlijke trekking wilt lopen.


Dag 1: vertrek uit Quito, start trekking door Cotopaxi National Park, naar Machachi
Dag 2: Zumbahua trekking naar Quilotoa
Dag 3: trekking over kraterrand naar Chucchilan
Dag 4: trekking door Sigue Canyon naar Sigchos
Dag 5: vrije ochtend, daarna terugreis naar Quito of door naar Baños

Prijs vanaf € 644,- p.p. bij 4 personen
Prijs vanaf € 1075,- p.p. bij 2 personen

Inbegrepen: alle maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 tot en met ontbijt op dag 5, privé-auto met chauffeur volgens programma (toeslag transfer naar Baños circa 30 euro p.p.), professionele gids tijdens de trekking, 4 overnachtingen in lodges of hotels, entreegelden voor de parken en reservaten

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, persoonlijke uitgaven en fooien

 

NB: Mocht het wegens vulkanische activiteit van de vulkaan niet mogelijk zijn om op dag 1 de Cotopaxi-trekking te doen, dan maak je een wandeling door het Pasochoa Volcano Reserve.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: gehele jaar

 

Categorie: licht-gemiddeld

Tijdens deze trekking overnacht je in eenvoudige, lokale hotels en hostels met een prachtig uitzicht.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

 

Dag 1: vertrek uit Quito, start trekking door Cotopaxi nationaal park naar Machachi
Op dag 1 word je opgehaald bij je hotel in Quito en rij je via de zuidelijke ingang van het Cotopaxi National Park richting de Limpiopungo vallei op 3800 meter hoogte, aan de voet van de imposante Cotopaxi vulkaan. Hier begin je een drie uur durende wandeling rond de wonderschone Limpiopungo Lagune.

 

De volgende stop is in het Paramo gebied van de Ruminahui vulkaan. Tijdens deze wandeling kun je volop genieten van de vele kleurrijke bloemen en het indrukwekkende uitzicht op de Ruminahui vulkaan in het westen en de Cotopaxi vulkaan in het oosten. De eerste overnachting is op een kleine, sfeervolle hacienda bij Machachi.

 

Dag 2: Zumbahua trekking naar Quilotoa
Na een vroeg ontbijt rijdt de chauffeur je in ongeveer twee uur naar het beginpunt van de trekking van vandaag: de hooglanden van Zumbahua. Tijdens deze vier uur durende hike rond de prachtige rotsachtige pieken van het Zumbahua-gebied kun je genieten van de landschappen en contact leggen met de lokale bevolking.

 

Elke zaterdag is er een typische markt in de bergen waar lama’s en paarden worden verkocht. Ook vind je hier houtsnijwerken van lokale artiesten en andere handarbeidwerken, zoals fijngewoven textiel. Op deze markt komen nauwelijks toeristen, wat je de unieke kans geeft om een gedeelte van het dagelijks leven van deze locals mee te maken!

 

Maak kennis, of loop een stukje mee, met de prachtige geklede lokale vrouwen die goederen op hun hoofd of per lama vervoeren. Daarna loop je door het indrukwekkende Andesgebergte verder naar het punt waar je wordt opgehaald door de chauffeur. Hij brengt je naar het kleine dorpje Quilotoa, vlakbij de rand van de krater. Je overnacht in eenvoudig hotel in Quilotoa.

 

Dag 3: trekking over kraterrand naar Chucchilan
Na het ontbijt maak je een korte wandeling naar het uitzichtpunt om de mooie Quilotoa lagune in de krater van de 3914 meter hoge Quilotoa vulkaan te bewonderen. Het panoramisch en schilderachtig uitzicht vanaf de rand van de krater is spectaculair! Je kijkt op de omliggende gebieden en de ver weg gelegen vulkanen zoals Illinizas en Cotopaxi. Hierna begint de vier tot vijf uur durende trekking over de rand van de krater.

 

Dan daal je af naar het kleine dorpje Guayama, gelegen op ongeveer 2900 meter hoogte. Je loopt door dit dorpje heen en maakt dan het laatste stukje afdaling van 300 meter naar beneden door de Sigue River Canyon naar je volgende overnachtingsplek: een simpel maar charmant hostel gelegen aan de rand van het dorp Chucchilan.

 

Dag 4: trekking door Sigue Canyon naar Sigchos
Na een ontspannen ochtend begin je de vier tot vijf uur durende hike van vandaag. Eerst verder naar beneden door de Sigue Canyon en dan langs de oevers van de rivier met indrukwekkend uitzicht op de kliffen en bergen om je heen. Je stopt op een plek met geweldig uitzicht voor de lunch, die ’s morgens voor je in het hotel is klaargemaakt. Vervolgens wandel je weer omhoog tot je bij het dorpje Sigchos aankomt. Hier overnacht je in een lokaal, kleinschalig hotel.

 

Dag 5: terugreis naar Quito
Na een vrije ochtend staat de privé-auto met chauffeur weer voor je klaar. Je rijdt over een goede weg langs de westzijde van de Cordillera, door het indrukwekkende ‘Çloud Forest’ en het hoogland terug naar de Panamerican Highway. Hier rijd je noordwaarts terug naar Quito, of zuidwaarts naar Baños, voor het vervolg van je reis door Ecuador.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider