headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Amazone avontuur in Yacuma Lodge

Quito - Yacuma - Quito

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
beste reistijd Ecuador

Op slechts enkele uren rijden van Quito ligt de Ecuadorian Amazon Rainforest; het regenwoud van de Amazone, een plek die iedere reiziger al eeuwen tot de verbeelding spreekt. De Yacuma Lodge ligt in het gebied van de Napo River, midden in het Ecuadoriaanse Amazone-regenwoud.

 

De lodge is eenvoudig maar zeker de moeite waard vanwege de unieke sfeer. Wat dacht je van dineren bij kaarslicht omgeven door jungle-muziek? Je overnacht in sfeervolle cabañas aan de rivier, de zonsonder- en opgangen zijn fantastisch!


Dag 1: van Quito naar San Pedro per openbare bus, naar Yacuma per boot & kano, incl. gids
Dag 2: Yacuma, ’s morgens halve dag trekking, ’s middags wandeling naar Quechua indianen
Dag 3: Yacuma, ’s morgens jungle-wandeling, kanotocht, ’s middags goudzoeken & zwemmen in de rivier
Dag 4: Yacuma, dagexcursie naar Huaorani  indianen gemeenschap (alleen bij 6-daagse bouwsteen)
Dag 4 of 5: na het ontbijt terug per boot en bus terug naar Quito
Dag 5 of 6: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 320,- p.p. bij 4 dagen
Prijs vanaf € 389,- p.p. bij 5 dagen
Prijs vanaf € 539,- p.p. bij 6 dagen

Inbegrepen: 3 of 4 overnachtingen in de lodge in een cabaña, 1 overnachting in Quito, transfers per bus en boot, Engelssprekende gids, lokale gids, maaltijden vanaf het diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 4 of dag 5 en excursies vanuit de lodge

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, fooien, entreegelden en transfers naar busstation in Quito

 

Let op: er staan iedere dag verschillende tochten op het programma met een lokale gids. Het excursieprogramma is ter indicatie en onder voorbehoud van lokale wijzigingen in verband met weersomstandigheden en andere onvoorziene omstandigheden!

 

Bij 5 dagen: vertrek op vrijdag
Bij 6 dagen: vertrek op maandag

 

NB: het is ook mogelijk op andere dagen te vertrekken, we regelen dan een privé-transfer van Tena naar Yacuma. Bel, of stuur ons een mailtje voor de mogelijkheden! Deze bouwsteen is bedoeld voor minimaal 2 personen.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: ECJ001

Ecuador hotel, YacumaDe Yacuma Jungle Lodge is een echte Eco Lodge: er wordt gebruikt gemaakt van duurzame materialen, zonne-energie, spaarlampen en er werken zoveel mogelijk lokale bewoners in de lodge.

 

Je overnacht in eenvoudige cabaña’s gemaakt van materialen uit het regenwoud. In elke cabaña zijn 2 kamers met elk eigen faciliteiten (koud water) en zonne-energie. De sfeer is onvergetelijk!

 

 

 

Lees hier meer info over onze jungle-lodges en lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Dag 1:  van Quito naar San Pedro per openbare bus, naar Yacuma Lodge per boot & kano, incl. gids 
Vanuit Quito reis je per openbare bus eerst ca. 5 uur over een gewone weg door een prachtig landschap naar Tena. Onderweg passeer je het stadje Papallacta, de indrukwekkende kloven van de Papallacta rivier, het stadje Baeza en de bergen van Guacamayos. In Tena word je opgewacht door een Engelssprekende gids die samen met je in de volgende bus stapt.

 

Vanuit Tena reis je verder in ongeveer 2 uur over een onverharde weg naar San Pedro, een klein indianendorp waar de kano’s klaarliggen voor het vervolg van de tocht. In ongeveer een half uur leg je het laatste traject naar de lodge af! Je arriveert aan het einde van de middag bij de lodge, waar je eerst een heerlijk welkomstdrankje krijgt aangeboden. Na het diner staat er deze eerste avond een excursie op het programma: een nachtelijke kanotocht!

 

Dag 2: Yacuma, ’s morgens halve dag trekking, ’s middags wandeling naar Quechua indianen
In de ochtend ga je vanuit de lodge een halve dag trekking maken. In de middag keer je terug voor een heerlijke lokale lunch. Na de korte stop voor de lunch maak je een wandeling naar een Quechua indianen gemeenschap. Tijdens dit bezoek maak je kennis met de lokale cultuur en producten. Hierna keer je weer terug naar de lodge voor het diner.

 

Dag 3: Yacuma, ’s morgens jungle-wandeling, kanotocht, ’s middags goudzoeken & zwemmen in de rivier
Deze ochtend ga je op pad met een gids om een jungle-wandeling te maken en een kanotocht af te leggen. Bij deze jungle-wandeling ga je door de mooie amazone landschappen en watervallen. In de middag is er de gelegenheid om traditioneel goud te zoeken en te zwemmen in de rivier. Waarna je weer terugkeert naar de lodge.

 

Dag 4: Yacuma, dagexcursie naar Huaorani  indianen gemeenschap  (alleen bij 6-daagse bouwsteen)
Bij de 6-daagse bouwsteen maak je een hele bijzondere dagexcursie naar de Huaorani indianen gemeenschap in het Yasuni National Park. Na een mooie wandeltocht door de jungle, maak je kennis met de gemeenschap en krijg je de kans om een traditionele dans bij te wonen.

 

Dag 4 of 5: na het ontbijt terug per boot en bus terug naar Quito
Na het ontbijt vertrek je per boot en bus weer terug naar Quito voor de laatste overnachting van deze bouwsteen.

 

Dag 5 of 6: einde van deze bouwsteen
Vandaag eindigt deze bouwsteen en kan de rest van de reis door Ecuador beginnen. De meeste reizigers boeken na het verblijf in de jungle de bouwstenen door Het hoogland van Ecuador: vulkanen, kratermeren en koloniale steden of gaan Galapagos eilandhoppen.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider