headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Amazone cruise over de Napo rivier per Manatee Amazon Explorer

Quito - Coca - Napo River - Coca - Quito

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 2299,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Ecuador, Amazone cruise bouwsteen

Het is mogelijk om een meerdaagse cruise over de Napo River dwars door het Amazone regenwoud te maken! Tijdens deze cruise met de Manatee Amazon Explorer maak je wandelingen, kanotochten en leer je het leven op het water en aan de kant van de rivier in het Amazone gebied kennen.

 

Een avontuurlijk manier om de Amazone jungle te leren kennen, in plaats van een verblijf in een van de lodges!  Tijdens een van de bezoeken aan de wal breng je een bezoek aan de lokale stam uit het Yaruni National Park: de Kichwa.

 


Dag 1: transfer, vlucht van Quito naar Coca, transfer naar de haven, start cruise
Dag 2: cruise Manatee Amazon Explorer over de Napo rivier
Dag 3: cruise Manatee Amazon Explorer over de Napo rivier
Dag 4: einde cruise, vlucht terug naar Quito, einde van deze bouwsteen

Prijs € 2299,- p.p.

Inbegrepen: 3 overnachtingen op de boot, transfer naar vliegveld in Quito, binnenlandse vlucht Quito-Coca-Quito, maaltijden van lunch op dag 1 tot ontbijt op dag 4, verschillende excursies & gids tijdens de excursies, drinkwater & koffie & thee

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, overige drankjes, luchthavenbelastingen, community entreegelden (ca. 79 Usd) & fooien

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Vertrek: elke vrijdag

 

Reiscode: ECJ004

Ecuador- Manatee Amazon Explorer, barDe Manatee Explorer is een grote rivierboot met drie verdiepingen. De boot is van alle gemakken voorzien: er is een restaurant, meerdere terrassen op het dek, lounge, wi-fi (tegen betaling), bar, kleine bibliotheek, winkeltje en zelfs wasservice. Ook zijn er regenponcho’s aan boord voor het geval deze nodig zijn.

Ecuador- Manatee Amazon Explorer, hut

 

De boot beschikt over 14 tweepersoons hutten, allen met airconditioning, een groot raam en eigen badkamer met warm water.

 

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Ecuador.

Dag 1: transfer, vlucht van Quito naar Coca, transfer naar de haven, begin cruise 
De eerste dag vlieg je vanuit Quito naar Coca, waar je naar de haven wordt gebracht. Hier ga je per gemotoriseerde kano verder en vaar je in ongeveer anderhalf uur naar de Manatee Amazon Explorer. Eenmaal aan boord van de Manatee Explorer vaart deze over de Napo rivier. Rond zonsondergang heb je de eerste excursie (een nachtwandeling, bezoek aan een woning van een local of een kanotocht). Je overnacht in je eigen hut op de boot.

 

Dag 2: cruise Manatee Amazon Explorer over de Napo rivier
Deze ochtend vaart de boot verder richting de Pañayacu River (‘piranha rivier’). Je maakt een kanotocht over deze rivier en hebt de kans om zeldzame roze rivierdolfijnen en natuurlijk piranha’s te zien. Dit gebied is een prima leefgebied voor de piranha, de Arawana (‘water monkey’)-vis en de witte kaaiman. ’s Avonds is er een optionele excursie om het omliggende bos en de rivierbanken te verkennen.

 

Dag 3: cruise Manatee Amazon Explorer over de Napo rivier
Voor de derde ochtend staat een bezoek aan een woning van de lokale stam uit het Yaruni National Park (de Kichwa) op het programma. Ook bezoek je het archeologisch museum met eeuwenoud aardewerk van de eerste precolumbiaanse bevolking van dit gebied. ’s Middags bezoek je het Limoncocha biologisch reservaat, een mooie plek om bijzondere vogels en apen te spotten. Na zonsondergang worden de zwarte kaaimannen actie.

 

Dag 4: einde cruise, vlucht terug naar Quito, einde van deze bouwsteen
Na de laatste overnachting is deze Amazone cruise voorbij en word je per kano (ca. 2 uur) teruggebracht naar het vliegveld van Coca om de ochtendvlucht terug naar Quito te halen, en dan is deze bouwsteen afgelopen. Vanuit Quito kun je doorreizen naar Otavalo, voor de bijzondere zaterdagmarkt. Of reis per auto met chauffeur langs de hoogtepunten van Ecuador naar het zuiden.

Prijs € 2299,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider